Oma weet raad: beautytips uit de keuken

Waarom heb je dure crèmes, lotions en andere producten nodig als je al heel ver komt met ingrediënten uit eigen keuken? Feel Magazine heeft een aantal welbekende huid-, haar- en nagelissues onder elkaar gezet. Oma weet raad en helpt je op weg met deze problemen. 

beauty tips lipscrubGezicht
1. Last van velletjes op je lippen? Scrub je lippen dan met een mengsel van suiker, honing en olijfolie. Niet alleen je lippen zien er gezonder uit en verbetert het scrubben de doorbloeding, maar je lips zien er ook nog eens voller en roder uit.

2. Een honingmasker verwent de gevoelige, gemengde huid. De honing kan je puur op de huid aanbrengen. Laat dit een kwartiertje inwerken en was je gezicht vervolgens af met lauw water.

3. Ben jij ook klaar met die dure reinigingsproducten? Komkommersap is de ideale vervanging voor een dure tonic. Je huid krijgt er een verfrissende oppepper van!

4. Als je een droge huid hebt, is een wortelmasker perfect. Meng wortelsap (te koop bij de supermarkt) met een half eigeel en een beetje olijfolie. Masseer dit mengsel goed in en laat het een kleine tien minuten inwerken. Was het mengsel vervolgens af met lauw water.

5. Last van een glimmende huid? Masseer de huid dan in met een rauw aardappelschijfje. Je zult direct zien dat het wonderen verricht.

6. Hecht je veel waarde aan een gezonde gezichtskleur? Eet dan iedere avond een in melk gekookte ui. Het klinkt misschien niet als je favoriete lekkernij, maar wie mooi wil zijn…

citroenen beautytipHaar
7. Heb je ’s ochtends geen tijd meer om te douchen, maar wil je wél van je vette haar af? Doe een beetje talkpoeder op wortels van jouw haar en je lokken zien er weer fris en stralend uit.

8. Wil jij het optimale uit jouw haarkleur halen? Doe dan bij donker haar wat azijn in je haar na het wassen. Bij blonde lokken kun je een paar druppeltjes citroensap door je haar verdelen. In beide gevallen nog even naspoelen met lauw water.

9. Heb jij last van roos op de hoofdhuid en helpt niets om er vanaf te komen? Masseer in een losgeklopte eierdooier in op je hoofdhuid. Laat dit even intrekken en spoel het af met lauw water. Als je dit iedere week doet, ben je na tijdje roosvrij.

Nagels
10. Wil jij ook zo graag lange, stevige nagels? Smeer jouw nagels dan in met een teentje knoflook of steek ze een tijdje in olijfolie.

11. Witte kalkplekjes op de nagels? Deze plekjes verdwijnen als je een stukje citroenschil over de buitenkant van de nagelranden wrijft.

12. Als je last hebt van ingegroeide teennagels, doe dan een in olie gedrenkt lapje om je teen heen. Na een tijdje zijn de nagels zo zacht geworden, dat je de ingegroeide nagel gemakkelijk kunt knippen.

[divider]
Beeld: Nina Matthews Photography & Eli Santana

Carmen

Is dol op lekker eten, geld uitgeven, avondjes met vriendinnen en lazy sundays. Heeft een passie voor schrijven, fashion, health en reizen. Haar hart gaat sneller kloppen van een bounty island, Ryan Gosling en red velvet cake. Verslaafd aan tassen, series en alles met mango.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>