Marjoleins eetdagboek: week 5

Niet alleen de redactieleden van Feel houden hun eetdagboekjes bij, ook onze lezeressen delen maar wat graag hun food diary met jullie. Deze week deelt de 24-jarige Marjolein haar weekmenu.

Marjolein: Balans is een sleutelwoord in mijn voedingspatroon. En die balans vinden wanneer je in de zorg werkt met onregelmatige diensten is niet altijd even makkelijk. Elke dag bestaat voor mij in principe uit drie hoofdmaaltijden en twee tussendoortjes. Dagelijks begin ik de dag met een glas koud water en een glas gekookt water met een halve uitgeperste citroen. Verder zorg ik voor een gevarieerd eetpatroon waarbij ik alles binnen krijg wat mijn lichaam nodig heeft waarbij ik de hele dag door veel water drink. Zowel koud water als gekookt water. Een aantal keer per dag drink ik ook groene thee. Verder ben ik een echte zoetekauw dus in mijn eetdagboek zal je ook zien dat ik regelmatige kies voor zoet beleg om te voorkomen dat ik tussendoor grijp naar allerlei ongezonde tussendoortjes.

Maandag
De dag begin ik zoals altijd met een mijn glas koud water en mijn citroendrankje. Vandaag ga ik op mijn vrije dag met mijn drie beste vriendinnetjes naar een pretpark. Ik begin de dag met twee volkoren beschuitjes, een dun laagje halvarine en roze met witte muisjes. Na een kleine wandeling door het park delen wij met zijn viertjes twee, nog warme, stroopwafels. Daarnaast eet ik een appel en drink ik water. Na een aantal achtbanen, ritjes in andere attracties en vooral na veel gewandeld te hebben, besluiten wij in een restaurant te lunchen. Na een glas water en een kop cappuccino kies ik voor een groene salade met rundvleesreepjes, rode ui en geroosterde pijnboompitten. De salade wordt geserveerd met een boerenbroodje met zeezoutboter. Na het laten zakken van de lunch waren wij weer klaar voor de attracties. In de middag hebben wij ons zelf getrakteerd op een lekkere mok groene thee met een half stukje appeltaart met slagroom. Mijn vriendinnen en ik zijn gek op zoetigheid, maar kiezen regelmatig ervoor om deze ongezonde tussendoortjes te delen. Verder eet ik nog twee kiwi’s voor de nodige vitamientjes. Mijn avondeten bestaat uit een kop groene thee, twee kaasburgers en cherrytomaatjes.

Eetdagboek Marjolein salade met runderreepjes

Dinsdag
Na mijn ochtenddrankjes kies ik vandaag voor twee gekookte eieren, twee ontbijtbiscuits en glas versgeperste sap van mango, peer en munt. Ik heb een vrije ochtend en daarom kies ik voor een licht tussendoortje. Ik ga voor een bakje walnoten met wat honing en neem nog een glas van het mango, peer en munt sap. Ik kies ervoor om vandaag goed te lunchen omdat ik ga fietsen naar mijn werk. Na het half uur fietsen, geef ik in de middag ook sport- en dansles aan de bewoners op mijn werk dus het is belangrijk dat ik goed eet. Ik kies voor twee vol tarwe crackers met hüttenkäse, gerookte kip, een stuk komkommer en een roggebroodje met een dun laagje halvarine en gestampte muisjes. Als tussendoortje kies ik voor een groot glas groene thee een rijstwafel van Zonnatura met een dun laagje chocola en kokos. Ik eet op mijn werk en op het menu vanavond staat boerenkool met worst en rundergehaktballetjes. Ik kies toch voor mijn eigen avondeten, namelijk een warme spinaziesalade met ui, knoflook, kastanjechampignons, cherrytomaatjes, walnoten, rode pesto en Italiaanse kaassnippers. Verder eet ik ook twee van de rundergehaktballetjes. ’s Avonds drink ik een kop koffie met een klein scheutje magere melk een kop gemberthee.

Eetdagboek Marjolein walnoten en sap

Woensdag
Na mijn drankjes ga ik deze woensdagochtend voor twee roggebroodjes met een dun laagje halvarine en gestampte muisjes en een trosje blauwe druiven. Tussendoor neem ik een cappuccino, een kaneelbiscuitje en een aantal gedroogde abrikozen. Ik ben dol op koffie en vooral cappuccino. Ik probeer dit met mate gedurende de week te drinken. Als lunch staat er vandaag een groene salade met avocado, gerookte kip, geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes, bosuitjes en een homemade yoghurt-knoflookdressing op het menu gemaakt door mijn bewoners. Ik ben dol op salades dus dat komt goed uit! Met oog op de fietstocht van werk naar huis eet ik daarnaast nog een geroosterd waldkorn broodje met olijfolie extra vierge, peper en zout en neem ik een glas mangosap. Als tussendoortje kies ik vandaag voor een halve eierkoek, een kiwi en een mandarijn. Mijn zusje is vandaag jarig en daarom eet ik bij mijn ouders thuis met familie. Op het menu staan bloemkool, kapucijners, gekookte aardappels en een rundergehaktbal. Ik ben dol op bloemkool en kapucijners dus ik schep lekker veel op en eet daarnaast de rundergehaktbal en één aardappel. Lekker nog wat uitgebakken spekjes bij de kapucijners, een klein beetje kaassaus en een schep appelmoes. Het is tenslotte feest! Na het eten smaakt mijn koffie nog lekkerder dan anders en het petitfourtje is verrukkelijk.

Eetdagboek Marjolein avocado salade

Donderdag
Ik heb geen trek, maar aangezien ontbijten ontzettend belangrijk voor je is, werk ik met moeite een Breaker aardbei en twee ontbijtbiscuits naar binnen. Ik ben aan het werk dus dan is het extra belangrijk. Tussendoor neem ik een appel en drink ik een kop groene thee. Als lunch kies ik vandaag voor perziken sojayoghurt met lijnzaadolie, gebroken lijnzaad en chiazaadjes. Na mijn fietstochtje naar werk neem ik als tussendoortje een kop gemberthee, een kop groene thee en een lekkere rijstwafel met chocola en kokos. Ik eet weer op mijn werk en als avondeten neem ik twee meergranen wraps waarvan één met een rundergehaktmengsel en één met een kipmengsel. Aangevuld met ijsbergsla, tomaat, komkommer, geraspte kaas, tomatensaus en een beetje crème fraîche. ’s Avonds heb ik erg zin in zoet en neem een kaneelbiscuitje en een kop koffie met een klein scheutje magere melk.

Vrijdag
Na mijn ochtenddrankjes is het tijd voor twee kiwi’s, een plakje volkoren ontbijtkoek, naturel yoghurt van Activia met suikervrije aardbeienjam en lijnzaadolie. Tussendoor neem ik een appel en kop groene thee. Als lunch neem ik een meergranen wrap met gesmolten jonge geraspte kaas van de vorige dag. Daarbij eet ik een aantal cherrytomaatjes. Ik sluit af met iets zoets, een roggebroodje met een dun laagje halvarine en gestampte muisjes. ’s Middags drink ik een kop thee en neem een paar blokjes kaas. Ik eet vanavond bij mijn ouders en mijn moeder maakt nasi klaar met gekruide kipspiesjes en een gebakken eitje. One of my favorites! ’s Avonds koffietijd!

Zaterdag
Ik ontbijt vandaag met twee volkoren beschuiten met een dun laagje halvarine en roze met witte muisjes. Tussendoor kies ik voor een appel en een kop koffie. Als lunch ga ik voor een mueslibol met een dun laagje halvarine, een plakje mosterdkaas, wat cherrytomaatjes en een glas granaatappelsap. ’s Middags kies ik als tussendoortje omdat ik onderweg ben voor twee Evergreen liga’s. ’s Avonds staat er bulgur op het menu. Heerlijk met pompoen, ui, tomaatjes, feta en koriander uit de oven. ’s Avonds heb ik nog een verjaardag en neem twee biertjes en een handje nootjes.

Zondag
Vandaag staat er een tenniswedstrijd op het programma samen met mijn zusje. Ik ontbijt met twee gekookte eieren, twee voeding crackers en een handje blauwe bessen. Tussen mijn wedstrijd door eet ik een banaan en drink ik water. Na mijn wedstrijd drink ik een verse muntthee met honing. Ik krijg er een stukje nougat bij waar ik dol op ben! Daarna is het tijd voor de lunch. Na een kop groene thee eet ik twee speltcrackers. Eén met hüttenkäse en peper en één met pindakaas. Daarnaast eet ik twee kiwi’s. In de middag ga ik bij een vriendinnetje theeleuten en neem daarbij een blokje pure chocolade. Bij thuiskomst nog een blokje kaas en een glas versgeperste jus d’orange. Vanavond kook ik samen met mijn moeder. Op het menu staan taco’s. Mijn avondeten bestaat uit twee taco’s gevuld met een rundergehaktmengsel, courgette, gele paprika, Italiaanse groenten en mais met een basis van een kruidige tomatensaus. De geraspte kaas, een schepje sour cream, cherrytomaatjes en een schijfje ananas maken mijn avondmaal compleet. Ik sluit de week af met het bekende recept: een lekker kop koffie met een scheutje halfvolle melk!

Eetdagboek Marjolein taco

Lijkt het jou ook leuk om jouw eetdagboek terug te lezen op FeelMagazine.nl? Stuur een mailtje naar info@feelmagazine.nl!

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>