Marischa’s eetdagboek: week 47

Mijn eetdagboekje ziet er waarschijnlijk anders uit dan die van jullie. Dat komt omdat eten voor mij voornamelijk functioneel is. Ik eet omdat ik goed voor mijzelf wil zorgen en niet omdat het allemaal zo lekker is. Ik sport veel, heb een fulltime baan en ben eigenlijk altijd bezig. Om dit allemaal goed vol te kunnen houden zorg ik ervoor dat ik voor mijzelf een goede balans in mijn eten heb ten aanzien van koolhydraten, eiwitten en vetten. Ik neem extra eiwitten zodat ik beter herstel na een training. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik voldoende vitamines binnen krijg, om hier zeker van te zijn neem ik elke ochtend een extra multivitaminen supplement.

Voor mij is mijn manier van eten heel normaal, ik heb vrijwel altijd energie en ben al jaren niet meer ziek geweest. Ik merk dat mensen in mijn omgeving nogal eens vreemd opkijken als ik weer een blikje tonijn opentrek of tussendoor alleen 2 eieren eet. En voor diegenen die het zich afvragen… ja, ik neem ook wel eens snoep, koek of een frietje!

Maandag
Ik begin mijn dat met een bordje melk met brinta en een eiwitshake. Rond half tien neem ik twee gekookte eieren. Daarvan zit ik flink vol tot de lunch. Dan kies ik voor twee bruine boterhammen met kipfilet. Tussendoor neem ik nog twee rijstwafels en een kiwi. Als diner eet ik rijst met kipfilet en haricot verts. Na het trainen neem ik nog een eiwitshake.

eieren

Dinsdag
Ik ontbijt weer met een bordje brinta met melk en een eiwitshake. Ik heb een heerlijke smoothie met spinazie, kiwi en sinaasappel gemaakt en daar geniet ik tussendoor van. Lunchen doe ik vandaag met een mueslibol met kaas en gerookte kipfilet. ’s Middags neem ik een handje noten. Het avondeten is vandaag rundertartaar met broccoli. ’s Avonds snack ik nog van een paar stukjes kokos.

Woensdag
Weer mijn bordje brinta met melk en een eiwitshake. Als tussendoortje eet ik twee gekookte eieren. Mijn lunch bestaat vandaag uit een heerlijke salade met kip. ’s Middags neem ik als tussendoortje een blikje tonijn, goed vanwege de omega-3 vetzuren. Ik ga sporten, dus neem een lichte avondmaaltijd bestaande uit 2 bruine boterhammen met kipfilet en een banaan. Na het sporten neem ik nog een eiwitshake.

tonijn

Donderdag
Ook vandaag weer een bordje brinta met melk en een eiwitshake. Als tussendoortje neem ik wat gerookte kip. Lunchen doe ik met 2 sneetjes bananen-notenbrood. Rond drie uur krijg ik weer trek en neem ik een banaan. ’s Avonds eet ik rijst met kip en roerbakgroenten. Later op de avond neem ik nog een eiwitshake.

Vrijdag
Ontbijten doe ik weer met mijn dagelijkse bordje brinta met melk en een eiwitshake. Tussendoor neem ik een sneetje brood met kipfilet. Vandaag lunch ik met 2 crackers met ei en een appel. ’s Middags neem ik nog twee gekookte eieren. Als avondeten kies ik voor een pastasalade met tonijn. Ik snack later op de avond nog met een handje noten.

brinta-banaan smoothie

Zaterdag
Vandaag geen brinta, maar lekker genieten met twee croissants met kaas als ontbijt.  Later op de ochtend neem ik nog twee rijstwafels en een sinaasappel. Mijn lunch bestaat uit een broodje met filet american. Tussendoor neem ik nog wat gerookte kip. Als diner kies ik voor spinazie met vissticks. ’s Avonds geniet ik van een paar stukjes kokos.

Zondag
Ik begin de zondag met twee geroosterde boterhammen met jam. Voordat ik ga sporten neem ik een appel. Na m’n workout neem ik een eiwitshake om m’n spieren sneller te laten herstellen. Lunchen doe ik vandaag met een omelet. Tussendoor neem ik nog een snee brood met kipfilet. ’s Avonds eet ik tortilla wraps met kip, appel en paprika. Later op de avond geniet ik van een paar toastjes met filet american.

Marischa

Marischa is een 27-jarige beauty, health & wellness addict. Ze is afgestudeerd schoonheidsspecialiste, afslankcoach en wellnesstherapeute. Ze heeft een aantal leuke beautyafdelingen opgezet en begeleidt nu mensen in haar eigen afslankstudio in Arnhem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>