Januari: 31-day squat challenge

Gelukkig nieuwjaar! Of je nou wel of niet van de goede voornemens bent, dit jaar is het jaar dat jij nóg beter in shape komt. Tenminste, als het aan ons ligt. En dat hoef je niet helemaal zelf te doen! Dit jaar gaan we je helpen en motiveren om het allerbeste uit jezelf te halen. Om te beginnen met onze 31-day squat challenge!

Squatten. Er is geen oefening waarmee je meer calorieën per herhaling verbrandt. Daarnaast is het dé oefening voor sterke benen en een amazing bilpartij. Niet zo gek dus, dat wij juist deze oefening kozen om het jaar gezond mee te beginnen.

Hoe werkt het?
Iedereen kan meedoen aan onze 31-day squat challenge. Om je op weg te helpen, maakten we een handig schema waarin precies staat aangegeven hoeveel squats er elke dag op het programma staan. Print het schema uit en hang het op een zichtbare plek in je huis voor wat extra motivatie!

squat challenge Feel Magazine

How to squat
De meesten van jullie zullen wel eens een squat gedaan hebben. Omdat het belangrijk is om ‘m goed te doen, nog een paar aandachtspuntjes:

1. Zet je voeten iets breder dan heupbreedte uit elkaar en laat je tenen naar buiten wijzen.
2. Zak met je billen naar beneden alsof je op een stoel gaat zitten.
3. Probeer zo ver te zakken dat je billen en knieën op dezelfde hoogte zijn.
4. Span je buikspieren aan om te voorkomen dat je last krijgt van je rug.
5. Zorg dat je knieën niet over je tenen komen. Doen ze dat wel, duw je billen dan meer naar achteren.
6. Kom weer rustig omhoog en herhaal.

Je zult zien dat je billen en benen na deze challenge een stuk strakker zijn. Om het resultaat goed te meten, kun je een before en after foto maken.

Veel succes!

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>