Hoe kun je zien of een avocado rijp is?

Stel je voor: je hebt heerlijk uitziende avocado’s gekocht op de markt of in de supermarkt. Maar ondanks dat er een stickertje met ‘eetrijp’ op is geplakt, is de avocado toch keihard als je ‘m doorsnijdt. Niet cool, want nu kun je ‘m eigenlijk weggooien. Hoe kun je er achter komen wanneer een avocado precies goed is om te eten?

Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes om te achterhalen of een avocado écht klaar is om opgegeten te worden. Deze afbeelding laat je alles zien wat je moet weten!

Is je avocado al rijp? | Feel Magazine

Is een avocado eigenlijk te rijp om ‘m door een salade te doen, of op een broodje te smeren? Gooi ‘m niet gelijk in de prullenbak. Je kunt met een ietwat overrijpe avocado nog steeds door een smoothie gooien of er heerlijke guacamole van maken. Mix hiervoor de avocado met een half uitje, een halve tomaat, een teentje knoflook, wat limoensap en peper en zout en je hebt een heerlijke dip.

Als je wilt dat een avocado sneller rijp wordt, kun je ‘m op de fruitschaal leggen. Heb je écht haast, doe ‘m dan samen met een banaan of appel in een afgesloten papieren zak. Bewaar een avocado nooit in de koelkast!

[divider]
Beeld: Visual.ly
Beeld bovenin: Britte Koppel

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>