How to: zachte zomervoetjes

Nu het weer in Nederland steeds beter wordt, is het tijd om je laarzen en warme sneakers uit te schoppen. Leuke slippers of sandaaltjes kunnen weer aan, want je voeten mogen gezien worden. Helaas is er meestal wel nog wat werk te verrichten, voordat je met blote voeten naar buiten kan. Door de laarzen, sokken, hakken en andere ontberingen die je voeten hebben moeten doorstaan, zijn ze niet zo poezelig als je zou willen.

Met behulp van dit artikel zijn je voeten binnen no time zacht en klaar voor de zomer. In vijf stappen verdwijnt alle eelt die zich in de winter heeft opgebouwd van je voeten en zijn je tenen klaar om de zon te begroeten!

Stap 1: Voetenbadje
Begin met het weken van je voeten. Doe dit in het bad onder het genot van een drankje en leuk tijdschrift bijvoorbeeld. Als je geen bad hebt, kun je dit ook doen met een teiltje dat je vult met heet water. Het hete water verzacht de eelt en dode huidcellen, waardoor ze straks makkelijker te verwijderen zijn.

Stap 2: Scrub, scrub, scrub!
Tijd om je voeten weer zacht en poezelig te maken. Neem een scrub voor je voeten (mijn favoriet is die van Etos met eucalyptus) en masseer dit goed in. Focus op je hielen en de bal van je voeten. Scrub speciaal voor voeten is wat ruwer en verwijdert daardoor goed de dode huidcellen.

Stap 3 : Zwaar geschut
Om je voeten écht ultrazacht te maken kun je na het scrubben ook nog een voetvijl of puimsteen gebruiken. Dit haalt de laatste restjes harde huid weg en zorgt ervoor dat je voeten langer glad blijven. Vooral dames die veel hakken dragen hebben hier baat bij.

Stap 4: Insmeren
Nu ze lekker zacht zijn, is het tijd om ze in te smeren. Neem een lekkere voedende voetencrème en smeer ze daarmee in. Het allerbeste resultaat krijg je door ze voor het slapen in te smeren met een dikke laag en vervolgens met sokken te slapen. De crème krijgt dan echt tijd om in te trekken en zijn werk te doen. Je kan eventueel ook nog wat nagelriemolie gebruiken op je teennagels. 

Stap 5: Lakken
Voor je naar buiten gaat om de wereld je mooie voeten te laten zien, geef je je nagels een kleurtje. Vrolijke pastelkleurtjes passen goed bij de zomer en laten je zachte voet mooi uitkomen. Voor je teennagels kan je het beste ook nog een topcoat aanbrengen, zodat de lak extra lang mooi blijft.

Zo, nu zijn je voeten helemaal klaar voor de zomer. Slipper, sandaaltjes, open hakken, kom maar op! Met deze thuispedicure bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd. In minder dan een halfuur zijn je voeten helemaal zacht en je teennagels gelakt. Een ideale manier om optimaal van de zomer te kunnen genieten.

[divider]
Beeld: Jamie In Bytown

Liselot

Kan zichzelf helemaal verliezen in een goed boek. Verder studeert ze journalistiek, zit haar telefoon aan haar hand vastgelijmd, houdt ze van bloggen en van dansen. Oh, en blogt natuurlijk voor Feel Magazine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>