Hotspot: Thuyskamer in Amsterdam

Ben je op zoek naar iets moois voor in je huiskamer of naar een leuk kledingstuk voor jezelf, of heb je trek in een kop koffie met wat lekkers? Dan ben je bij Thuyskamer op het juiste adres. De Thuyskamer is een plek waar je terecht kunt voor producten van gebruikte materialen, ontworpen door jonge ontwerpers, maar je kunt er ook terecht voor items die je kunt hergebruiken zoals vazen, lampen, serviezen en fashion!

Terwijl ik op een warme zomerse dag door Amsterdam loop wil ik wat verkoeling opzoeken. Toevallig loop ik door de Nieuwe Nieuwstraat, een zijstraatje van de drukke winkelstraat de Nieuwendijk. Het is een brede straat met veel bedrijvigheid. Wanneer ik bijna aan het einde van de straat ben ontdek ik de Thuyskamer. Voor de deur staan twee houten stoelen en een klein bruin tafeltje met daarop een cactusplantje en een asbak. Boven de luifel hangen kleine, ouderwetse lampenkapjes. Het maakt me erg nieuwsgierig.

Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel MagazineHotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel MagazineAls ik naar binnenloop kan ik gelijk de trap naar beneden nemen en kom ik in een grote huiskamer terecht, het is een langwerpige kamer en er hangt een gezellige sfeer. Er staat en hangt van alles waardoor een wandeling door deze huiskamer een echte ontdekkingstocht is. Verderop links in de huiskamer staat een grote kist met daarin allemaal leuke zelfgemaakte kussens ontworpen door Recush. Bijzonder is dat deze kussens gemaakt zijn van gevonden textiel en rest-materialen.

Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel Magazine Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel MagazineAchter in de huiskamer staat een kast vol met leuke kleding en accessoires, zo vind ik in een ladekastje de leukste zonnebrillen voor een schappelijk prijsje. En wil je de kleding passen? Geen probleem, er is zelfs een ruime paskamer aanwezig. Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel Magazine
Als ik de huiskamer weer uitloop ga ik naar boven, daar is immers nog genoeg te zien. Ik word gelijk begroet door de hond Max, hij hoort ook bij de Thuyskamer. Na zijn begroeting zoekt hij een plekje op en gaat hij lekker liggen. Boven kun je heerlijke koffie drinken en staan er iedere dag verse producten op de toonbank die je kunt eten bij een kopje koffie of thee.

Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel Magazine

Wat gelijk opvalt als je bovenkomt, is het grote rek met daarin vele flesjes met daarin huisgemaakte limonadesiroop gemaakt van natuurlijke producten en verkrijgbaar in verschillende smaken. In deze ruimte vind je ook diverse producten van ontwerpers. Rechts aan de muur hangt een kastje met daarin verschillende art tegeltjes met een fotoafdruk erop. Deze tegeltjes worden met de hand gemaakt door de ontwerper Teggel. Het leuke van deze tegeltjes is dat je ook je eigen foto erop kan laten maken.

Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel Magazine Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel Magazine Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel Magazine
En ben je op zoek naar een speciaal schort of theedoek, geen probleem! De Thuyskamer verkoopt schorten en theedoeken die speciaal zijn ontworpen zijn door het Vakhuis. De theedoeken hangen aan een leuke ouderwetse kapstok met daaraan allemaal kleine gedroogde worstjes, het zijn zelfgemaakte Amsterdamse worstjes geproduceerd door Vanboef, lekker voor bij de borrel!
Hotspot Thuyskamer in Amsterdam | Feel Magazine

Er is genoeg te krijgen in de gezellige Thuyskamer, wil je ook eens een bezoek brengen? Je vindt ze op de Nieuwe Nieuwstraat 26 in Amsterdam. De Thuyskamer is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur en zondag vanaf 12:00 uur. Be there!

Marielle

Shoppen doe ik het liefst in Parijs, mijn lievelingsstad! Fotograferen is mijn hobby, mijn toestel zit bijna altijd in mijn tas. Ik houd van avontuur, lekker eten en wijn! Om in shape te blijven doe ik aan hardlopen waar ik best verslaafd aan ben. Muziek is mijn inspiratie en tegelijkertijd de blikopener van mijn geest!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>