Hotspot: Stadsstrand De Kade in Alkmaar

Naast het altijd gezellige Waagplein, heb je bij de Noorderkade langs het Noord-Hollands kanaal ook een heerlijk stadsstrand in Alkmaar. De Kade opent haar deuren al voor het derde seizoen en ondanks alle positieve verhalen was ik er nog nooit geweest. Normaal ben ik altijd op het Waagplein te vinden als ik een bezoekje breng aan Alkmaar. Maar nu moest ik toevallig met mijn moeder op de Noorderkade zijn en laat het nou net tijd zijn om te lunchen. Toen we naar binnen liepen en ik om me heen keek, dacht ik meteen: hier moet ik een artikel over schrijven voor Feel!

Hotspot Stadsstrand De Kade AlkmaarHotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar

Op het stadsstrand hangt een heel relaxte en gezellige sfeer en het personeel doet er ook alles aan om je in de watten te leggen. Het is de ultieme plek om met je vrienden te gaan chillen en te genieten van het zonnetje. Het leuke aan dit stadsstrand is, dat alles helemaal zelfgemaakt is. Je kunt echt zien dat er heel veel creativiteit in het interieur gestopt is. Op het stadsstrand worden kunst, cultuur en muziek bij elkaar gebracht. Het is een gezellige plek voor zowel jong als oud.

Hotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar Hotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar

De Kade organiseert veel verschillende activiteiten. Iedere zondag is het Sunday Funday. Dit houdt in dat er livemuziek is en je kunt genieten van een hapje en een drankje. Iedereen komt nog even lekker chillen en het weekend bespreken met zijn vrienden voordat hij de volgende dag weer hard aan het werk moet. Ook op vrijdag kun je genieten van live-muziek en wordt er altijd een gezellige avond van gemaakt.

Hotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar

Er worden geregeld gezellige quizavonden georganiseerd en er is ieder seizoen een kookwedstrijd genaamd Cook-Off. Deelnemers ontvangen van De Kade een bedrag om twee gerechten te bereiden. De gerechten die de deelnemers maken worden beoordeeld door bezoekers van De Kade. De gasten betalen zoveel geld als ze voor het gerecht over hebben. Aan het einde van het seizoen wordt er één winnaar gekozen uit alle deelnemers. Ook heeft De Kade dit jaar een vergunning gekregen voor festivals. Er zullen dit jaar dan ook drie festivals plaatsvinden op het stadsstrand.

Een ander tof initiatief is het ‘Bring Your Own’ concept. De Kade beschikt over een barbecue waar alle gasten gebruik van kunnen maken. Je neemt je eigen vlees en andere lekkernijen mee en legt dit op de barbecue. Het is de bedoeling dat je je eigen kolen, bordjes en bestek meeneemt. Je kunt gebruikmaken van de barbecue mits je een drankje aan de bar bestelt in plaats van dat je je eigen drank meeneemt.

Verder heb je binnen ook nog een gezellig zithoekje met een houtkacheltje, waar je lekker even kunt opwarmen op de wat minder warme dagen. Overal waar je kijkt, zie je leuke zelfbedachte quotes  hangen.

Hotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar Hotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar Hotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar

Een ander leuk feitje is dat De Kade verse fruitshakes en smoothies verkoopt. Ik heb zelf de smoothie: “Life is a beach” geprobeerd, met framboos en mango. Dit vond ik een heel lekkere smakencombinatie.

Hotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar Hotspot Stadsstrand De Kade Alkmaar

Mocht je in de buurt zijn van Alkmaar, dan is De Kade dus zeker een aanrader om even een kijkje te nemen!

Paulien

Tweedejaars studente Media, Informatie en Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam. Is dol op schrijven en vindt het vooral leuk om stukken over lifestyle, beauty en fashion te schrijven. Houdt ervan om met een regelmaat een goed feestje te pakken of naar een festival te gaan. Haar lievelingstijdschrift is de Cosmopolitan en haar grootste verslavingen zijn douchen en lekker eten en vooral heel veel lachen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>