Hotspot: SLA in Amsterdam

SLA Amsterdam heeft een tweede filiaal geopend op de Westerstraat 34 in de Jordaan. SLA staat bekend om haar gezonde salades sapjes en soepen. Gezond en biologisch eten is op dit moment erg hip dus besloot ik om samen met mijn collega’s naar SLA te gaan voor een lunch.

SLA in de Westerstraat herken je aan de witte ramen, het is een smal pandje dus het valt niet zo op. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. Aan de muur hangen potten naast elkaar met diverse soorten biologische thee erin, ook wel de theebar. Naast de theebar sta je gelijk bij de saladebar die rijk is aan allerlei soorten biologische groenten, dressings, zaden en peulen. De eerste indruk is goed!Hotspot SLA interieur

Hotspot SLA lekker zitten

Hotspot SLA saladebar

Dan het eten, want daar gaat het uiteindelijk toch om. Een salade maak je in 5 stappen en kost 8 euro. Daarnaast kun je kiezen uit extra premium ingrediënten om je salade nog lekkerder te maken. Een premium gaat vanaf 1 euro.  Zelf kies ik voor een seizoenssoep: knolselderij met paddenstoelen en peterselie, geserveerd met brood. Mijn collega’s gaan voor een salade die goed is voor een middaglunch. Naast het eten van salades sapjes en soepen is het ook mogelijk om een boerenkoolshot te nemen. Het is weer eens wat anders dan een shot van tarwegras en echt rete gezond!

Hotspot SLA soepje

Hotspot SLA meenemen

Naast de saladebar zie je de open keuken, ook wel het SLA lab genoemd waar volop wordt gekookt. Sinds januari 2014 organiseert SLA workshops met experts, waarin je leert ontdekken wat je nog meer kunt doen met gezond en biologisch voedsel. Bij SLA kun je ook terecht voor kookboeken en diverse gezonde producten.

Eén tip: vergeet je pinpas niet, want bij SLA kun je niet contant betalen.

Hotspot SLA pin only

Marielle

Shoppen doe ik het liefst in Parijs, mijn lievelingsstad! Fotograferen is mijn hobby, mijn toestel zit bijna altijd in mijn tas. Ik houd van avontuur, lekker eten en wijn! Om in shape te blijven doe ik aan hardlopen waar ik best verslaafd aan ben. Muziek is mijn inspiratie en tegelijkertijd de blikopener van mijn geest!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>