Hotspot: Noorderlicht Café Amsterdam

Samen met twee vriendinnen bezocht ik laatst de IJhallen in Amsterdam. Eén keer per maand vind je hier de grootste vlooienmarkt van Europa. Je kunt het zo gek niet bedenken of jawel, je kunt het daar kopen!

Voor we naar binnen wilden regende het enorm, het was steenkoud en de rij voor het betalen was ook vrij lang. Een van ons zag ineens een bordje met ‘Noorderlicht Café’. Het kon ook een bord zijn dat voor de grap was opgehangen, maar we namen de gok en liepen de andere kant van het terrein op.

Het Noorderlicht Café bleek inderdaad te bestaan! Pfieeww, rondje niet voor niets en na onze reis van 2 uur in de auto hadden we ook best wel honger.

Cafe Noorderlicht Amsterdam

Direct bij binnenkomst voelde ik me thuis. Fijn sfeertje, lekker warm, erg gezellig en nog een tafeltje vrij! We bestelden allemaal een kopje thee en bekeken de lunchkaart even. We kozen voor 2x het zuurdesem brood met boerenkaas en eenmaal de romige tomatensoep. Het eten smaakte heerlijk en vulde onze buikjes goed! Enige minpunt was het bestek, ik kreeg met geen mogelijkheid mijn broodje doorgesneden, wat ook wel weer voor hilarische momenten zorgde ;).

In het Noorderlicht Café zaten opa’s en oma’s, vriendinnengroepen, jonge ouders met kinderen, paps en mams met dochters en zoon die net van het shoppen terug kwamen en dat zorgde voor de leuke en gezellige sfeer.

Noorderlicht Amsterdam hotspot

Noorderlicht Amsterdam sfeer

Mocht je in de buurt van Amsterdam Noord wonen of bezoek je volgende maand de IJhallen voor de vintage markt? Ga dan zeker een hapje eten en bestel een lekker kopje koffie of thee bij het Noorderlicht Café! Voor meer info bezoek je de website even!

Kenden jullie dit café al? En hebben jullie de IJhallen wel eens bezocht?

[divider]
Beeld: Anouk Liebers & Noorderlicht Café

Anouk

Anouk studeert momenteel Communicatie en Multimediadesign. Woont in een appartement met haar vriend en samen zijn ze in huis altijd aan het klussen. Als ze genoeg gespaard heeft vertrekt ze het liefst om de hele wereld te kunnen omarmen. Wat ze zo nu en dan in de vakanties al doet. Heel nieuwsgierig van aard, een health freak, drinkt liters koffie en thee per dag en in het weekend wordt dat ingeruild voor een glas wijn. Lezen en schrijven zijn haar grootste passies en ze wil de wereld meegeven dat je gelukkig moet zijn met alle kleine dingen. Ze deelt haar verhalen graag op www.anoukliebers.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>