Hotspot: Lavinia Good Food in Amsterdam

Lavina Good Food is een lunchroom en traiteur gelegen in het hartje van Amsterdam en is het zusje van het creatieve cateringbedrijf Food Fantasies. De naam zegt het al, Good Food, gezonde en pure voeding die met passie wordt bereid en waar je intens van kunt genieten. Wil je na een stadswandeling of na een lekker dagje shoppen gezond en gezellig lunchen? Dan ben je bij Lavinia Good Food aan het goede adres.

Amsterdam Lavinia Good Food buitenOp een zonnige woensdag loop ik lekker in het bruisende Amsterdam op weg naar de Kerkstraat 176 waar Lavinia Good Food sinds kort zit. Aangekomen bij de Spiegelstraat moet ik goed opletten, er zitten namelijk veel lunchtentjes en het is er aardig druk. Als ik een stukje verder loop zie ik het gelijk, een witte gevel met een uithangbord Lavinia Good Food, buiten staan wat plantjes, een zitje en een grote bakfiets met daarin kratjes met verse kruiden.

Amsterdam Lavinia Good Food plantjes

Ik stap naar binnen en kom in een gezellige huiselijke sfeer terecht, rechts in bij de deur is een zithoek gemaakt met een leuk leren bankstel, ik voel me gelijk thuis. Als ik verder naar binnen loop zie ik aan de linkerkant een grote vitrine staan met daarin verse gerechten, en helemaal achterin is een grote keuken.

[one_half]Amsterdam Lavinia Good Food toonbank[/one_half]

[one_half_last]Amsterdam Lavinia Good Food vitrine[/one_half_last]

Ik ben nieuwsgierig naar de gerechten die ik al eerder heb zien staan in de vitrine, dus ik ga lekker zitten en bekijk de kaart. Ik kies voor Lavinia’s Buffet voor € 8,50. Hiervoor krijg je drie vegetarische gerechtjes, vers gemaakt en elke dag anders. De gerechtjes voor vandaag zijn quinoa met hazelnoot, avocado, munt en sla, een wortelsalade met fetakaas en sinaasappel en het laatste gerechtje is courgette met tomatenpuree en gegrilde aubergine.

Amsterdam Lavinia Good Food gerechten

Op de kaart staan ook een aantal veggie cocktails. Deze kosten € 3,50 per stuk. Je kunt kiezen uit een groene, rode of oranje veggie cocktail. Ik kies vandaag voor de groene variant met komkommer, venkel, limoen, gember en appel. En wauw: wat is dit lekker en super gezond!

Amsterdam Lavinia Good Food groene veggie cocktail

Zodra je het eten voorgeschoteld krijgt, zie je dat dit niet zo maar gerechten zijn. De passie voor koken en de creativiteit straalt er vanaf, de gerechten zijn goed van smaak, kortom een feestje voor je smaakpapillen!

Amsterdam Lavinia Good Food menukaart

Als je in het weekend bij Lavinia Good Food langsgaat, dan speelt er ook nog een gezellig bandje om je middag helemaal compleet te maken. En wil je thuis genieten van deze gerechten? Don ‘t worry, alles wat op je bord ligt kan je ook mee naar huis nemen.

Bij Lavinia halen ze hun inspiratie uit kookboeken, er staan dan ook diverse boeken op de plank. Opvallend is dat er naast de boeken ook diverse producten staan die je kunt kopen: superfoods, verzorgingsproducten en zelfs compost voor je eigen stadstuin. Goed om te weten is dat je na sluitingstijd kunt dineren met een groep. Wil je eens een echte good food belevenis ervaren, geef je dan eens op voor één van de workshops. Sinds kort worden er namelijk ook detox workshops gegeven door een echte detox coach!

 

Amsterdam Lavinia Good Food producten te koop Amsterdam Lavinia Good Food buffet Amsterdam Lavinia Good Food boekenkast Amsterdam Lavinia Good Food zithoekje Amsterdam Lavinia Good Food

 

 

Marielle

Shoppen doe ik het liefst in Parijs, mijn lievelingsstad! Fotograferen is mijn hobby, mijn toestel zit bijna altijd in mijn tas. Ik houd van avontuur, lekker eten en wijn! Om in shape te blijven doe ik aan hardlopen waar ik best verslaafd aan ben. Muziek is mijn inspiratie en tegelijkertijd de blikopener van mijn geest!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>