Hoe bewust beweeg jij?

Winkelen, stofzuigen, seks, traplopen. Allemaal activiteiten waar in meer of mindere mate beweging voor nodig is. Maar hoeveel bewegen wij Nederlanders nu eigenlijk? En is dat meer of stiekem toch minder dan we denken? 

trainen met gewichtenBen jij je bewust van hoeveel je beweegt? De Nederlander denkt gemiddeld 71 minuten per dag te bewegen. De huisvrouw beweegt het meest, gevolgd door huismannen en gepensioneerden. Studenten overschatten zichzelf enorm en denken veel meer (37%!) te bewegen dan ze daadwerkelijk doen. Mensen die fulltime werken, bewegen het minst van de ondervraagde categorieën.

Het onderzoek
VSM deed onder ruim 1000 respondenten onderzoek naar ‘bewust bewegen’. Volgens 40% van de respondenten vallen klusjes in en om het huis onder gezond bewegen. Een iets kleiner deel vindt dat lichte sportactiviteiten, zoals fietsen en wandelen, onder bewust bewegen vallen. Ook seks wordt als bewust bewegen gezien door 42% van de vrouwen.

Meer sporten?
Van alle respondenten zegt 15% van de mannen en 5% van de vrouwen helemaal nooit te sporten. 16% geeft wel aan dat ze graag meer zouden sporten, maar dat ze simpelweg te lui zijn. Blessures en spierpijn zijn andere redenen waarom mensen niet sporten. 77% vindt het overigens helemaal niet erg als anderen niet sporten, zolang ze zelf maar actief zijn.

Burn, baby burn!
Ook over calorieën bestaan nog steeds veel onduidelijkheden. 56% van de Nederlanders heeft geen idee hoeveel calorieën ze verbranden met simpele dagelijkse klusjes als tuinieren of stofzuigen. Weet jij hoeveel calorieën je bijvoorbeeld verbrand met een half uurtje de badkamer schrobben? Gemiddeld zo’n 200! Haal die schoonmaakmiddelen dus maar weer uit de kast.

[divider]
Beeld: Louish Pixel

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>