Het beste van onze hometowns: Tilburg

Vandaag neem ik jullie mee op een tour door mijn hometown: Tilburg. Achttien jaar lang heb ik hier geleefd en mooie momenten meegemaakt en ik vind het erg leuk om jullie een rondleiding te geven. Zelfs nu ik in Den Bosch woon, ben ik nog vaakin de kruikenstad te vinden. Kijk je mee?

Shoppen
In Tilburg kun je heerlijk een dagje winkelen. Omdat het een industriestad is, zijn er wat minder smalle straatjes met kleine boetiekjes, maar grote ketens zijn er des te meer. In het centrum van Tilburg vind je een H&M, Zara, Bershka, Pull&Bear, Mango, ONLY en andere leuke modeketens waar je altijd kunt slagen.

Tilburg hotspot winkelstraat

Lunch
Van al dat shoppen honger gekregen? Bij Ritz (Heuvelring 43) kun je heerlijke broodjes halen om weer op krachten te komen. Ook bij Sissy Boy Homeland (Pieter Vreedeplein 50) kun je heerlijk lunchen. Door de gezellig ingerichte lunchroom krijg je een echt huiskamergevoel en kun je lekker uitrusten. Meer zin in wat zoets? Bij Mugs&Muffins (Willem II straat 57) kun je heerlijke taartjes, muffins en anders zoets nuttigen. Oh, en vergeet de overheerlijke caramel cappuccino’s niet!

Tilburg hotspots kerk

Tilburgse Kermis
Iets waar Tilburg om bekend staat is de kermis. Mocht je een bezoekje willen brengen, wees dan alvast gewaarschuwd: vooral in het weekend komen er hordes mensen op af. Rustig over de kermis slenteren is er dan niet bij. Het is vooral dringen tussen de mensen, hoge prijzen bij attracties en oppassen dat je elkaar niet kwijtraakt. Vooral op Roze Maandag, dat is de allerdrukste dag. Als je op maandag komt, kun je beter komen om een drankje te drinken en ondertussen je ogen goed de kost te geven.

Tip: Op rustige dagen zijn de prijzen van attracties lager. Bovendien is het dan vaak ook mogelijk om nog af te dingen, daar kijkt niemand van op.

Diner
Anvers (Oude Markt 8) is heel lang mijn favoriete restaurant geweest. ’s Middags namen vriendinnen en ik hier de overheerlijke tosti’s, ’s avonds een heerlijke geitenkaassalade of een varkenshaasje. Het eten is verrukkelijk en eigenlijk zou je alle toetjes op de kaart moeten proberen, want ze zijn stuk voor stuk hemels.

Tilburg hotspots happy italy

Als ik minder tijd heb of minder geld uit wil geven, dan vind ik Happy Italy (Heuvelstraat 126) een geweldig restaurant. Ik ben vooral fan van de afhaalservice. Meestal staat er namelijk een lange rij voor de deur ’s avonds. Tilburgers zijn nou eenmaal fan van veel lekker eten voor weinig geld. Als ik kom afhalen, kan ik de hele rij voorbij lopen. Binnen schuif ik aan op een krukje en plaats mijn bestelling bij een serveerster. Het eten wordt goed verpakt en thuis kan ik het heerlijk opeten.

Bij de Studio kun je ook lekker avondeten voor een goede prijs. Vooral de Studio Burger is een aanrader. Met collega’s gingen wij hier vaak na werk wat eten. Gezellig kletsen en genieten van goed eten.

Drinks
Overigens kun je bij Studio (Heuvel 9) ook fantastische cocktails bestellen. Ik vind de Strawberry Mojito en de speciale Zombie cocktails allebei erg lekker. Al moet ik daarbij een waarschuwing geven: de Zombie cocktail heeft zijn naam niet voor niets gekregen.

Tilburg hotspot studio

Bij Havana (Heuvel 22serveren ze ook de lekkerste cocktails. Compleet met spetterende barman die er een hele show bij maakt om ze voor je te shaken. Een lekkere snack bij je drankjes? De nacho’s zijn hier geweldig! Bovendien krijg je door de Cubaanse muziek en aankleding van Havana een relaxed vakantiegevoel. Zeker een aanrader dus!

Tilburg hotspots cocktails

Liselot

Kan zichzelf helemaal verliezen in een goed boek. Verder studeert ze journalistiek, zit haar telefoon aan haar hand vastgelijmd, houdt ze van bloggen en van dansen. Oh, en blogt natuurlijk voor Feel Magazine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>