Heavenly healthy pindakaas balletjes

Ben je op zoek naar de ideale post-workout snack? En ben je dol op pindakaas? Stop dan maar met zoeken, deze heerlijke pindakaas balletjes zijn all you need na een pittige training. 

Het allerfijnste aan deze balletjes, naast de overheerlijke smaak, is dat ze echt in vijf minuten klaar zijn én niet in de oven hoeven. Ik hoor je denken: kom maar op met dat recept!Pindakaas balletjes jum

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 12 balletjes
45 gram havermout
2 eetlepels pindakaas
30 gram bloem
1 eetlepel honing
10 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
Een scheutje sojamelk met vanille
Een snufje zout

Zo maak je het
Gooi alles in een kom en mix het goed door elkaar. Vooral de pindakaas heeft de neiging om aan elkaar te blijven plakken. Dat wil je niet, want dan heb je straks één balletje met pindakaas en de rest zonder. Mix het deeg gewoon met je handen, dat gaat het makkelijkst. Is het deeg te plakkerig, voeg dan wat extra bloem toe. Is het juist wat te droog, voeg dan wat extra pindakaas, honing of sojamelk toe. Maak kleine balletjes van het deeg en voilà: klaar!

Je kunt met dit recept naar hartelust variëren! Kies bijvoorbeeld eens voor pindakaas met nootjes of juist de extra creamy variant. Hou je van kokos? Dan voeg je wat kokosvlokken toe. En voor wat meer eiwitten, kun je ook zo’n 60 ml Griekse yoghurt aan de mix toevoegen.

Post workout snack Pindakaas balletjes snack

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>