Hé bikkel, ASICS zoekt jou!

Ben je dol op hardlopen en zoek je een echte uitdaging deze zomer? Meld je aan voor ASICS’ Beat the Sun 2016! Tijdens deze superintensieve run, loop je met een team tussen zonsopgang en zonsondergang rondom de Mont Blanc!

Beat the sun challenge ASICSExtreme hardloopevents zijn niets nieuws. We hebben inmiddels meer mudruns dan je op twee handen kunt tellen en sommige daarvan kun je zelfs 24 uur achter elkaar volgen. Dus de hoogste tijd voor een stapje extra, moeten ze bij ASICS gedacht hebben. En wat hebben ze een tof decor gekozen voor deze heavy run! De race begint én eindigt namelijk in Chamonix. Voor wie dat even moet googelen: dat ligt middenin de Alpen. Tijdens de wedstrijd doorkruis je met je team in één dag dan ook Frankrijk, Italië én Zwitserland. De race speelt zich af op zeer wisselend terrein en op verschillende hoogtes: van technische trails tot lange wegtrajecten en zwaar klim- en afdaalwerk in de bergen.

Teamwork?
Dat hoef je niet alleen te doen. Amateur hardlopers krijgen de kans van hun leven om samen met ervaren hardlopers een unieke estafettewedstrijd te lopen. De komende maanden worden acht intercontinentale teams samengesteld. Zij strijden tegen elkaar om als eerste team de zon te verslaan. Want dat is het ultieme doel: binnen 15 uur, 41 minuten en 35 seconden rondom de Mont Blanc – de hoogste piek van Europa – te lopen. Elke hardloper loopt twee estafettes tussen de 3km en 19km. Er zijn 3 Europese teams, 2 Amerikaanse teams, 2 teams Zuidoost-Azië en een team Afrika. En het leuke is: in elk team is er plaats voor drie amateurs. Meedoen? Meld je dan aan voor de #BeatTheSun community.

Nieuwsgierig? Check ook even de video van deze toffe challenge!

https://www.youtube.com/watch?v=R_pxNrpZSBo

Hoe werkt het?
Lijkt dit je supertof? Meld je dan aan! Dat kan via de speciale actiewebsite. Vervolgens kun jij gaan trainen als een gek tot ASICS op 25 april de 50 finalisten bekend maakt. Hoor jij daarbij? Dan mag je een toptrainingsprogramma volgen waarmee je wordt klaargestoomd voor het evenement. Op 20 mei worden de 24 definitieve winnaars voor ASICS Beat the Sun gekozen door een combinatie van online stemmen en een jury. Ben jij geselecteerd? Dan word je de laatste maand gevolgd en ondersteund door een professionele sporter uit jouw team. Uiteraard zorgt ASICS voor de juiste schoenen en uitrusting voor de training en de big day op 21 juni 2016.

Global Running Day
Wil je wel gemotiveerd worden, maar is de Mont Blanc nog iets te hoog gegrepen voor je? De #BeatTheSun community is óók het online platform voor Global Running Day. Hier stel je jouw persoonlijke hardloopdoel voor 21 juni 2016 op. Jij krijgt in deze community toegang tot het exclusieve Global Running Day online trainingsprogramma. De eerste module van het #BeattheSun online trainingsprogramma begint op 1 maart. Je krijgt dan advies over krachttraining, voeding en trailrunning. Dit is ontwikkeld door professionele coaches van ASICS en helpt jou je doel te bereiken op 21 juni. Op deze langste dag van het jaar strijden er dus wereldwijd miljoenen hardlopers naar hun ultieme hardloopdoel.

En? Ga jij je aanmelden voor de Beat the Sun community?

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>