Hardlopen met warm weer, zo hou je het vol!

Hardlopen is een heerlijke bezigheid, maar met het warme zomerweer kan het extra pittig zijn! Trainen in de zomer is nou eenmaal anders dan in de winter. Feel heeft voor jou handige summer-running-tips op een rij gezet.

Rennen in de zomer: tips tegen de warmteZorg dat je genoeg vocht binnenkrijgt
Wellicht de belangrijkste van alle tips: genoeg drinken! Met het warme weer produceert je lichaam meer zweet om af te koelen. Hierdoor verlies je meer vocht. Het is dus belangrijk om veel water te drinken, om zo uitdroging te voorkomen. Vind je water niet lekker of een beetje saai? Voeg dan eens een paar citrus schijfjes, een paar takjes munt of wat citroensap toe!

Koel af voor en na je workout
Tijdens de workout is het moeilijk om af te koelen, dus zorg dat je dat voor en na je workout doet. Neem een koele douche voor je gaat hardlopen, of houd je polsen een tijdje onder de koude kraan. Wanneer je klaar bent met je workout, en je genoeg gedronken hebt, neem dan een lekkere koude douche. Verkoelend en verfrissend!

Hou je suikerwaarde op peil
Goed eten voor een workout is belangrijk, zeker als het warm weer is! Let wel op dat je niet té snel na het eten actief aan de slag gaat. Je kunt je suikerwaarde eventueel opkrikken met een sportdrankje, of door wat druivensuiker toe te voegen aan je flesje water.

Kies een fijn tijdstip en een goede route
’s Morgens en ’s avonds is het vaak koeler, en dus lekkerder om te rennen. Ook is het handig om voor een schaduwrijke route te kiezen.

Geef niet op!
Met warm weer ben je misschien extra snel geneigd om de handoek in de ring te gooien. Het is te warm, je bent moe, je hebt geen zin meer, bij de volgende boom mag je stoppen… Zonde van je workout! Denk vast aan de koele douche die thuis op je wacht en aan je doelen, en maak je workout af. Zodra je klaar bent, ben je blij dat je doorgezet hebt!

Vergeet natuurlijk nooit om je telefoon mee te nemen, zodat je hulp kunt inroepen als het nodig is. Heel veel renplezier!

Beeld: Ernst Moeksis

Mandy

Reislustige en spontane blogger met een passie voor communicatie en mensen. Schrijft over reizen, lekker eten, lifestyle en meer op www.mandyderoo.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>