Handige tips voor een goede huidverzorging

Dat huidverzorging belangrijk is weten we allemaal. Maar hoe verzorg je nu eigenlijk je huid goed? Welke producten zou je moeten gebruiken? En wat kun je daarnaast nog doen voor je huid? De conditie van je huid wordt door heel veel factoren beïnvloed. Een goede huidverzorging is dan ook een combinatie van goede producten gebruiken, gezond eten en voldoende water drinken.

Huidverzorging: tips en tricksJe hebt het vast wel eens gehoord of misschien zeg je het zelf wel eens: ‘het maakt niet uit welke crème je koopt, ze helpen toch niet’. Toch is dit absoluut niet waar, crèmes helpen wel degelijk om je huid te verzorgen, beschermen en te voeden. Echter kan een crème dit niet alleen. Hoe ziet je huid eruit als je moe bent, slecht gegeten hebt of ziek bent geweest? Juist, je huid is dan niet op z’n best. Wanneer je fit bent, gezond eet, voldoende water drinkt knapt je huid hiervan op. Zo zie je maar dat een goed verzorgde huid ook van binnenuit komt!

Hoe ziet de ideale huidverzorging eruit?
De basis van de huidverzorging is je huid goed reinigen. Door te reinigen verwijder je vuil, dode huidcellen en make-up van je huid. Dit doe je zowel ’s ochtends als ’s avonds. Nadat je de huid hebt gereinigd, gebruik je een dag- of nachtverzorging die geschikt is voor jouw huidconditie. Als je niet precies weet welke huidconditie je hebt, breng dan eens een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste voor een goede huidanalyse. Naast de dagelijkse verzorging is het goed om ten minste 1x in de week je huid te scrubben. Hiermee verwijder je de overtollige dode huidcellen en activeer je de doorbloeding van je huid. Geef je huid na het scrubben een boost door een lekker maskertje op te doen.

Wat kun je verder nog doen voor je huid?
Naast de dagelijkse verzorging van je huid met cosmetica, kun je de huid nog extra verzorgen. Zo is het belangrijk dat je voldoende water drinkt, je lichaam bestaat namelijk voor 55% tot 65% uit water. Zorg dat je op een dag minstens anderhalve liter binnenkrijgt. Water zorgt er namelijk voor dat voedingsstoffen, afvalstoffen, vitaminen en mineralen van en naar de cellen vervoerd kunnen worden. Daarnaast zorgen natrium en kalium opgelost in water voor een goede verhouding van water in en om je cellen. En wist je dat de eerste lijntjes die je ziet in de huid worden veroorzaakt door een tekort aan vocht in de huid? Schenk dus nog maar een glas voor jezelf in!

Ook bepaalde voedingsmiddelen dragen bij aan een gezonde huid. Zo bevat vette vis omega 3 en vetzuren die de waterdichtheid van de huid bevorderen. Bosbessen bevatten veel antioxidanten die de cellen beschermen tegen alle vrije radicalen en het eiwit van de citrusvrucht zorgt voor een gladdere en strakkere huid. Het collageen in je huid in namelijk een eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van je bindweefsel, het zorgt voor de stevigheid en elasticiteit in de huid en neemt af vanaf je 25e levensjaar.

Zorg voor voldoende rust, want ook stress bevordert je huidconditie niet! Gun jezelf dus wat vaker dat beautymomentje!

Beeld: Orofacial

Marischa

Marischa is een 27-jarige beauty, health & wellness addict. Ze is afgestudeerd schoonheidsspecialiste, afslankcoach en wellnesstherapeute. Ze heeft een aantal leuke beautyafdelingen opgezet en begeleidt nu mensen in haar eigen afslankstudio in Arnhem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>