Haal het meeste uit je hardloopschoenen

Hardloopschoenen zijn een hele investering! Zeker als je bedenkt dat je elke paar honderd kilometer een nieuw paar moet aanschaffen. En budgetschoenen zijn vaak ook geen goede oplossing omdat ze te weinig support bieden. Gelukkig is er hoop! Met deze tips haal je het meeste uit je hardloopschoenen.

hardloopschoenen

Kies de juiste schoenen voor het terrein waar jij op rent
Ren jij in het bos of de hei of kies je toch vaak voor de stad? Kies een paar schoenen dat past bij het terrein waar jij op rent. Dat verlengt niet alleen de levensduur van je schoenen, maar voorkomt ook blessures. Laat je adviseren in de winkel.

Wissel tussen twee paar
Je hebt nog nooit zo’n goed excuus gehad om twee paar schoenen te kopen! Door regelmatig te wisselen van paar, gaan ze beide langer mee. Zeker als je veel rent, is het verstandig om minimaal twee paar hardloopschoenen tot je beschikking te hebben. Door af te wisselen welk paar je draagt, hebben je schoenen namelijk meer tijd om volledig te drogen na een run. Je kunt er ook voor kiezen om het ene paar te dragen op modderige bospaadjes en het andere juist schoon te houden voor als je op de loopband in de sportschool rent.

Gebruik je hardloopschoenen alleen voor het hardlopen
Tegenwoordig zijn er zo veel leuke hardloopschoenen te koop dat je bijna zou vergeten dat ze eigenlijk niet bedoeld zijn voor bij je nieuwe skinny jeans. Doe dat toch maar niet en draag ze alleen tijdens het hardlopen. Zo slijten ze minder snel. En ben je na een tijdje toe aan nieuwe hardloopschoenen en zien ze er nog een beetje goed uit, kun je ze altijd nog aan je normale garderobe toevoegen.

Schoenen uit? Veters los!
Hè hè, workout klaar: schoenen uit! Maar vergeet je veters niet los te maken voordat je je schoenen uittrekt. Doe je regelmatig je hardloopschoenen aan en uit terwijl de veters nog vast zitten, dan kunnen je schoenen gaan uitrekken waardoor ze minder goed passen. Zonde!

Geef je schoenen wat lucht
Hardloopschoenen zijn vaak heel luchtig en licht. Fijn, want daardoor kunnen jouw voeten beter ademen tijdens het sporten en heb je minder snel last van zweterige voeten. Maar ze hebben ook lucht nodig! Dus haal na een workout je zolen even uit je schoenen (als dat kan natuurlijk) en zet ze op een plek waar ze even kunnen luchten. Let wel op dat je ze niet te dicht bij de verwarming zet, daar kunnen ze namelijk niet zo goed tegen.

Hoe zorg jij dat jouw hardloopschoenen zo lang mogelijk meegaan?

[divider]
Beeld: jdn
Bron: Fitsugar

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>