Groene smoothie challenge: doe je ook mee?

Op 1 oktober begint de 30-day challenge van Simple Green Smoothies weer. 30 dagen lang, elke dag één groene smoothie drinken doet echt wonderen voor je gezondheid én je huid. Voor de opvallende lezer, in juli deed ik al mee met deze superhealthy uitdaging en het is me toen zo goed bevallen dat ik er nu gewoon nog een keer voor ga!cranberry green smoothie

De bedoeling is dat je elke dag minimaal 1 groene smoothie drinkt. Of je een maaltijd vervangt, of dat je voor een snack-smoothie gaat, moet je helemaal zelf weten. Het doel van Simple Green Smoothies is alleen om jou simpelweg te laten ontdekken hoe lekker en gezond groene smoothies kunnen zijn.

Word ook een rawkstar!
First things first. Lijkt het je wat en wil je ook nog meedoen aan de 30-day challenge? Schrijf je nog snel in, sprint naar de supermarkt voor de ingrediënten en je bent ready to go!

http://www.youtube.com/watch?v=87CrMozDh9U

Recepten
Als je je hebt ingeschreven voor de challenge, krijg je elke week een boodschappenlijstje en recepten voor de smoothies van de komende week in je mailbox. Dat maakt het makkelijk, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf iets proberen. Dit is mijn favoriet:

Groene smoothie

Er zit een handje spinazie, een half doosje bevroren mango, een eetlepel pindakaas en amandelmelk in. Hij smaakt heerlijk zoet door de mango, maar door de pindakaas vult hij toch behoorlijk. Soms gooi ik er ook nog een eetlepel lijnzaad door om ‘m extra gezond te maken. Nog meer recepten vind je bijvoorbeeld hier of hier.

Het is geen dieet
De 30-day challenge is absoluut geen dieet en het is ook de bedoeling dat je naast de smoothies ‘gewoon’ blijft eten. Het idee daarachter is, is dat je door deze gezonde smoothies te drinken, al een heel eind op weg bent naar een gezondere versie van jezelf. Als je merkt dat je de laatste tijd minder lekker in je vel zit en je wilt rustig beginnen met je levensstijl te veranderen, is deze challenge echt iets voor jou.

Groene smoothies zijn niet vies!
Een van de grootste misvattingen over groene smoothies, is dat ze vies zouden zijn. Jep, er zitten groenten in en misschien moet je even wennen aan de kleur. Maar dat hoeft echt niet te betekenen dat de smoothies vies zijn. Er zijn absoluut mensen die onder het mom van ‘het is zo gezond’ bepaalde dingen eten of drinken die echt heel vies zijn. Met groene smoothies hoeft dit echt niet. Gebruik geen groenten met een sterke smaak, maar kies voor spinazie, boerenkool, avocado etc. Op die manier houd je het ook leuk voor jezelf!

Ga jij meedoen met de 30-day challenge?

[divider]
Beeld: Simple Green Smoothies & Britte Koppel

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>