Grenzen verleggen en meer motivatie? Doe een Helweek!

In januari zijn we er allemaal maar druk mee: goede voornemens. Afvallen, meer tijd voor onszelf nemen, sporten, beter plannen, stoppen met roken. Noem het maar op. Begin goed door op blue monday (19 januari) te starten met een Helweek! En ja, dat is net zo erg als het klinkt ;-). 

Grenzen verleggen en jezelf motiveren? Doe een Helweek! | Feel MagazineDe Noorse mental coach Erik Bertrand Larssen is de bedenker van de Helweek en schreef er een boek over: HELWEEK, 7 dagen die je leven veranderen. Het boek promoot een challenge waarbij je zeven dagen lang uit je comfortzone komt. Denk: elke ochtend om vijf uur opstaan om te gaan sporten, geen televisie en super productief zijn. Waar al duizenden Noren zich waagden aan de challenge, is het nu tijd voor Nederland om een goede stap vooruit te zetten.

Het idee
Tijdens een Helweek is het even afzien, maar je krijgt er ook veel voor terug. Zoals persoonlijke ontwikkeling, bewuster leven en grenzen verleggen. Je krijgt je doelen en prioriteiten beter in beeld en je ontwikkelt gezondere gewoontes waar je het hele jaar op kunt voortborduren. Een paar van de gouden regels:

  • Start maandagochtend en stop zondagavond.
  • Sta elke dag om 05.00 uur op en ga om 22.00 uur naar bed
    Werk extreem hard.
  • Wees gefocust en plichtsgetrouw.
  • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk.
  • Gebruik geen social media onder werktijd.
  • Sport minstens één keer per dag
  • Eet de hele week gezond.
  • Laat de tv uit.

Blue monday
Wat is een betere dag om te beginnen met een Helweek dan de meest deprimerende dag van het jaar: blue monday?! Geen sapkuur, detox-oord of eenzijdig dieet, maar een week van extreme focus en toewijding aan jezelf. De hoogste tijd om die to-do-list eens af te werken. Je kunt een Helweek natuurlijk alleen doen, maar samen met vriendinnen, collega’s, je moeder of je zusjes afzien, is extra motiverend. Help elkaar door die moeilijke momenten heen en geniet samen van het resultaat!

Ga jij een Helweek doen? Deel je ervaringen met ons!

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>