Gezond gekleurd haar? Ga voor henna!

We kennen het bijna allemaal wel. Van nature heb je krullen maar je droomt van steile lokken of je hebt blonde haren maar wilt een brunette zijn. Of andersom natuurlijk. What to do?

Ik heb van nature steil haar waarbij het lijkt alsof er gewichtjes aan hangen, en inmiddels verlang ik al tien jaar naar volume. Ik heb allerlei haarproducten geprobeerd, verschillende kapsels tot een permanent aan toe. Dat laatste bleek al snel erg ongezond: op de meest ongunstige plekken braken plukken haar af. Beeld je maar in hoe het staat om een pluk van 2 centimeter te hebben, midden in de scheiding boven op je hoofd … Niet charming dus.

100% natuurlijk
Na het chemische permanentexperiment ging ik overstag naar henna. Dit is een rode kleurstof die wordt gewonnen uit de hennastruik en is dus 100% natuurlijk. Er zijn verschillende kleuren henna die je kunt gebruiken voor je haar, variërend van blond tot donkerbruin. Let wel op: henna geeft je haar altijd een rode gloed. Het hangt van je natuurlijke haarkleur af hoe rood. Omdat het een natuurlijk product is, kan het gebeuren dat het resultaat van de ene behandeling licht verschilt met de andere. Hoe sterk de henna kleurt, is namelijk ook afhankelijk van de oogst.

Eeuwenoud
Ik ben niet de eerste die henna gebruikt. Henna wordt al eeuwen lang gebruikt in Afrikaanse, Arabische en Indische landen. Hier gebruiken vrouwen het om lichaamsversiering op hun huid aan te brengen of om hun nagels en haren te kleuren.

Pipi speaking
Inmiddels gebruik ik al jaren henna. Mijn haar is zichtbaar gezonder en sterker dan ooit en het heeft veel meer volume! Toen ik voor het eerst henna gebruikte, begon ik voorzichtig met blonde henna. Mijn haar voelde direct steviger aan en in direct zonlicht had het een ietwat rossige gloed. Later ging ik van blond naar mahony en zelfs super red. (Vriendinnen noemden me liefkozend Pipi Langkous…) Super red was dus iets te heftig voor mijn blonde haar. Nu gebruik ik een mengsel van mahony en rood wat een natuurlijk resultaat geeft.

Wil je ook henna proberen voor gezond en gekleurd haar? Koop dan het liefst henna zonder chemische toevoegingen. Pure henna koop je bijvoorbeeld bij Marokkaanse winkels of van het merk Hennaplus bij De Tuinen.

[divider]
Beeld bovenin: sierragoddess

Valerie

Voor Valerie is reizen niet een passie, maar echte liefde. Het liefst reist ze op de bonnefooi de wereld over. Verder is ze een theeleut, op slag verliefd zodra ze een kat ziet, trouw aan haar kapotte Mercedes uit ’78 en het gelukkigst met haar bergschoenen aan en backpack op haar rug. A je to! Op naar het onbekende.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>