Getest: kokoswater met een smaakje + winactie!

Het is een ware trend in healthy foodland: kokoswater! En terecht. Het is dorstlessend, supergezond en bevat ook nog eens weinig calorieën. Ik hoor vaak dat mensen toch behoorlijk moeten wennen aan de smaak van kokoswater, en het daarom liever links laten liggen. Zonde, want het is zo gezond! Gelukkig is er een alternatief: kokoswater met fruit!

Healthy People heeft al een tijdje Kokoswater met ananas in het assortiment zitten, sinds kort is daar een tweede variant bijgekomen: Kokoswater met mango. Tijd voor een test!
Healthy people kokoswater ananas en mango

Supersappen
Celebs als Madonna, Rihanna en Gwyneth Paltrow zijn gek op het gezonde sapje. En niet zonder reden! Kokoswater is eigenlijk een soort superfood. Vooral voor sporters is het eigenlijk een onmisbare aanvulling op het voedingspatroon. Het herstelt de vochtbalans van je lichaam en bevat veel antioxidanten en is dus goed voor je huid. Daarnaast bevat het geen vet en weinig koolhydraten. What’s not to love?!

De ingrediënten
De kokossappen van Healthy People bevatten geen toegevoegde suikers en bestaan voor minstens 30% uit kokoswater. Laten we even de ingrediëntenlijst bekijken. Om te beginnen met Kokoswater Ananas:

ingredienten healthy people ananas kokoswater

Er wordt dus geen extra suiker aan het sap toegevoegd. Kokoswater Ananas bestaat voor 100% uit fruitsap. Op de ingrediëntenlijst is te lezen dat het sapje voor de helft uit kokoswater bestaat en voor 30% uit ananassap. De rest bestaat uit andere fruitsappen, natuurlijke aroma’s en extra toegevoegde vitamine C en E. Het aantal calorieën van dit sapje komt neer op 34 per 100 ml. Dit houdt in dat als je een glas van dit sap drinkt, je ongeveer 68 calorieën binnenkrijgt. Niet slecht dus! Door met de ingrediëntenlijst van Kokoswater Mango:

ingredienten healthy people mango kokoswater

Naast kokoswater en mango, bevat dit sapje appel, witte druif, citroen, vitamine C en E en natuurlijk aroma. Met 38 calorieën per 100 ml, bevat dit sapje nét iets meer calorieën dan de variant met ananas, maar dat is eigenlijk verwaarloosbaar.

De smaak
Ik heb beide sapjes uitgeprobeerd en ik deel graag mijn mening met jullie. Allereerst moet ik zeggen dat ik echt verslaafd ben aan kokoswater (zonder fruit), ik drink zeker twee a drie keer per week een pakje. Maar kokoswater met fruit heb ik nog niet eerder geprobeerd, dus ik was zeker benieuwd.

Totaaloverzicht Healthy people

In het kokoswater met ananas is de smaak van kokos best overheersend. Voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat je dit sapje misschien niet kunt waarderen als je niet zo van kokoswater houdt. Het is heerlijk fris en enorm dorstlessend.
Kokoswater met mango is een stuk fruitiger en zoeter dan de variant met ananas. Ook als je niet zo van kokoswater houdt, is deze prima te drinken. Je proeft echt de mango!

Ik vind beide sappen heerlijk. Ze zijn dorstlessend en gezond, precies wat ik nodig heb! Deze kokoswatertjes zijn ook heel geschikt om smoothies mee te maken! Mix bijvoorbeeld een glas Kokoswater Mango met 1 banaan, een handje spinazie en wat lijnzaad voor een delicious groene superfood smoothie.

De sappen van Healthy People zijn te koop voor € 1,99 bij vrijwel alle supermarkten in Nederland. Je vindt ze bij de gekoelde sappen.

Zelf uitproberen?
Wij mogen een pakket met Healthy People superfruit sappen weggeven! Daarin zitten natuurlijk de Kokoswater Ananas en Mango sappen, maar ook Bosbes & Framboos, Granaatappel & Framboos en Mango & Acerola.

Wat moet je doen om te winnen?

  • Like de Facebookpagina’s van Feel Magazine en Healthy People.
  • Laat op de Healthy People Facebookpagina een reactie achter onder de post over deze winactie. Vertel in je reactie waar jij gaat genieten van deze heerlijke Healthy People sappen!

[divider]
Beeld: Britte Koppel

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>