Gespleten haarpunten? Zo voorkom je ze!

Hoe we ook ons best doen, die uitgedroogde en gespleten haarpunten blijven een doorn in het oog. Tenzij je elke vier weken braaf een bezoekje brengt aan de kapper, lijkt het onmogelijk om die puntjes in tip top conditie te houden. Gelukkig hebben wij de beste tips voor je verzameld om die gespleten punten tegen te gaan. 

Natuurlijk kun je de allerbeste producten op de markt kopen, maar als jij je haar niet op de juiste manier behandelt, zullen die producten lang niet het effect hebben dat je ervan verwacht. Integreer je deze tips in je dagelijkse styling gewoontes, dan zijn die gespleten puntjes echt verleden tijd.
gespleten haarpunten
1. Perfectioneer je tweede-dag-coupe

Was jij je haar nog elke dag? Stop daar dan direct mee! Draag je haar de tweede dag in een staart of een knot, als je het te vet vindt om los te dragen. Door het niet elke dag te wassen, geef je je lokken een kans om zichzelf te herstellen en te voeden met de natuurlijke oliën in je haar.

2. Borstel met mate (en op de juiste manier)
Heb je je borstel ooit gekocht omdat ie de juiste kleur had? Of omdat ie gewoon het goedkoopste was? Grote kans dat je de verkeerde gebruikt. Niet alle borstels zijn namelijk hetzelfde. Zorg dat je een zachte plastic borstel gebruikt met flexibele tanden. Heb je eenmaal de goede borstel, dan ben je er nog niet. Hoé je die borstel gebruikt, is minstens net zo belangrijk. Haal niet meteen de borstel van je kruin tot je puntjes, want dan moeten je misschien toch al zwakke puntjes, de klap van de borstel helemaal opvangen. Begin in plaats daarvan bij je puntjes en werk langzaam naar boven. Als laatste kun je de borstel nog één keer door je hele haar halen.

3. Was alleen je hoofdhuid
Als je je haar wast, masseer de shampoo dan alleen in de haren dichtbij je hoofdhuid. Dit zijn vaak de haren die vet worden, terwijl je puntjes juist veel droger zijn. Zodra je de shampoo uitspoelt, pakken je puntjes ook nog een beetje zeep mee. Hierdoor worden ook nog netjes schoon, zonder ze al te veel te beschadigen.

4. Gebruik conditioner voor je puntjes
Voor de verzorging van je puntjes, gebruik je een conditioner. Altijd! Elke keer als je je haar wast. Laat het gerust wat langer zitten dan op de verpakking staat, zeker als je punten erg droog zijn.

5. Voorzichtig drogen
Je haar is erg kwetsbaar als het nat is. Doe daarom voorzichtig met de handdoek als je je haren afdroogt. Beweeg de handdoek niet ruw over je hoofd, maar wikkel je lokken in een handdoek. Na een paar minuten kun je de handdoek weer van je hoofd halen.

6. Nat haar? Gebruik een kam met wijde tanden
Je weet nu dat nat haar heel kwetsbaar is. Kun je nagaan wat er gebeurt als je met een borstel door die natte haren heen gaat. Het beste is om je haar pas te kammen als het droog is. Maar sommigen van ons hebben dingen te doen en kunnen geen uur wachten tot ons haar droog is. Gebruik dan een kam met veel ruimte tussen de tanden in plaats van een borstel. Kam je haar op dezelfde manier als bij punt 2, begin dus bij de puntjes. En heb je af en toe wél tijd om je haar ’s ochtends eerst op te laten drogen, doe dat dan zeker!

7. Föhnen: waarom eigenlijk?
Dat de hitte van de föhn niet zo heel goed is voor je haar, wist je waarschijnlijk wel. Als het even kan, laat je haren dan gewoon drogen. Wil je echt de föhn gebruiken, zorg dan dat je een goede heatprotector gebruikt en zet de föhn niet op de heetste stand. Vermijd de uiteinden van je haar zo veel mogelijk, zeker als je na het föhnen nog verder gaat met het stylen van je haar met een stijl- of krultang.

8. Knippen!
Af en toe zul je echt naar de kapper moeten om je haar gezond en sterk te houden. Ook al hou je je heilig aan alle tips in dit artikel, zul je toch gespleten haarpunten krijgen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Volg je de tips braaf, dan zul je zien dat je veel minder vaak bij de kapper hoeft aan te kloppen.

Heb jij ook veel last van gespleten haarpuntjes? Wat doe jij om ze zo veel mogelijk te voorkomen?

[divider]
Beeld: Rachel a.k.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>