Fit food: wat eet je vóór een workout?

Na een vermoeiende dag kan het soms wat moeite kosten om jezelf naar de sportschool te slepen. Uiteindelijk ga je toch omdat je vast wilt houden aan die ‘minimaal twee keer in de week naar de sportschool’ belofte die je hebt gemaakt. Nadat je ruim drie kwartier in de sportschool met minimale inspanning hebt doorgebracht, ga je met een semi-voldaan gevoel naar huis. Je hebt je aan je ‘belofte’ gehouden, maar of die workout nou zo effectief was…

Met een goede pre-workout maaltijd, die je ruim 30-45 minuten van tevoren neemt, kun je veel effectiever trainen. Een goede maaltijd zorgt voor een bron van energie waardoor je niet meer moe of met hoofdpijn naar de sportschool vertrekt. Je haalt meer uit je workout en gaat met een echt voldaan gevoel weer naar huis. Onderstaande vier energiebronnen zijn in ieder geval makkelijk om in je dagelijkse routine te verwerken.

Fruitsmoothies
Met zo veel verschillende – lekkere – fruitsoorten is er altijd wel één variatie smoothie die jij lekker vindt. Fruit is het voedsel dat je lichaam het snelste kan omzetten in energiebronnen waardoor het je een goede boost geeft voor een workout.

Eiwitshakes
Niet iedereen is er fan van, maar eiwitshakes hebben een goede werking op onze spieren. Ons lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid eiwitten nodig om voor een gezonde spieropbouw te zorgen. Fanatieke sporters hebben zelfs een nog veel hogere hoeveelheid eiwitten nodig om hun spieren te onderhouden en te laten herstellen.

Wat eet je voor een workout? | Feel MagazineHaver(mout)
Als je op zoek bent naar vezels, dan is haver je beste keuze. Haver bevat vitamine B, dat helpt om de koolhydraten om te zetten in energie. Daarnaast zorgt het ook voor een constant energieniveau tijdens een workout. Niets is namelijk vervelender dan wanneer je al na tien minuten geen energie meer hebt!

Volgranenbrood
Een andere bron van vezels is volgranenbrood. Het brood zit volop koolhydraten die voor goede brandstof zorgen tijdens de workout. In de ochtend is het vaak ook lekker om er eieren op te doen voor een natuurlijke aanvulling van de eiwitten.

Sta jij stil bij wat je voor een intensieve workout eet?

Beeld: Arya Ziai

Michou

Als een echte dromer zit Michou bijna nooit stil en gaat ze altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze heeft een liefde voor lekker eten, haar vrienden en is een echte reisfreak. Tassen en schoenen heeft ze in overvloed en Pinterest is haar bron van inspiratie. Schrijven is altijd een redelijk verborgen passie geweest, al schreef ze vanaf jongs af aan al verhalen. Tijdens haar studie Media, Marketing & Publishing besloot ze dan ook om haar passie weer op te zoeken in de minor Schrijven en Redigeren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>