Fabiënne’s eetdagboek: week 46

Mijn naam is Fabiënne en ook ik heb mijn eetdagboek bijgehouden. Ik woon nog thuis dus ik heb niet altijd even veel invloed op wat er gegeten wordt. Gelukkig kookt mijn moeder erg gevarieerd. Zelf kook ik meestal één keer per week. Doordat ik studeer kan ik ’s middags niet zo uitgebreid eten. Ik probeer gezond te eten, maar dit is niet altijd even makkelijk. Terwijl ik mijn eetdagboek aan het bijhouden ben valt het mij op dat ik deze week veel pasta gegeten heb. Heb je vragen of wil je een recept weten? Laat het mij weten!

Maandag
Ik ben vrij dus ik ontbijt iets later dan normaal. Mijn ontbijt bestaat uit havermout met amandelmelk, kaneel en een banaan in plakjes. Ook drink ik een kopje koffie. Tussendoor eet ik kommetje magere yoghurt waar ik honing en wat rozijnen aan toevoeg. ’s Middags lunch ik met twee stukken volkoren brood. Op de een doe ik jonge kaas en op de anderen pindakaas. ’s Avonds maakt mijn moeder tomaten-groente soep met vers bruin stokbrood. Als snack neem ik na het eten nog twee mandarijnen. ’s Avonds drink ik ook altijd nog een kopje koffie. Verder drink ik over de hele dag veel water.

soepje eetdagboek

Dinsdag
Ook vandaag ontbijt ik met havermout met amandelmelk, kaneel en een banaan in plakjes. Nog niet zo lang geleden heb ik havermout ontdekt en ik ben er gek op! Terwijl ik in de trein zit eet ik tussendoor een mueslireep met noten. Aan mijn flesje water heb ik limoensap toegevoegd. Mijn lunch bestaat uit een tosti van meergranenbrood met jonge kaas en ham. ’s Avonds eet ik aardappelen, spruitjes en braadworst. Na het avondeten neem ik nog een bakje dubbel vla met rozijnen. Over de gehele dag heb ik veel water gedronken en twee kopjes koffie.

eetdagboek havermout met banaan en kaneel

Woensdag
Ik ontbijt met havermout met sojamelk. Deze keer voeg ik er een handje rozijnen aan toe. Op school eet ik tussendoor een Liga Evergreen en twee mandarijnen. Als lunch koop ik een bruin pistoletje met jonge kaas. ’s Avonds eet ik tagliatelle en vis uit de oven op een bedje gemengde sla. Na het eten eet ik nog twee stukjes pure chocolade. Deze dag heb ik, naast water, veel thee en twee kopjes koffie gedronken.

eetdagboek vis en tagliatelle uit de oven

Donderdag
Vandaag eet ik als ontbijt een bakje magere yoghurt met muesli en amandelen. Tussendoor eet ik een banaan en twee mandarijnen. Ik lunch met volkorenbrood met krabsalade en een bekertje pompoensoep. In de kantine op school hebben ze elke dag drie verschillende soorten soepen. Heel erg lekker en gevarieerd! ’s Avonds eet ik spaghetti bolognese bij mijn vriend. Als toetje eten we hangop met rozijnen. Over de gehele dag drink ik drie kopjes koffie, omdat ik erg moe was. Ook drink ik weer veel water.

eetdagboek banaan en mandarijnen

Vrijdag
Ik maak havermout als ontbijt. Dit keer met magere melk en een handje amandelen. Ik heb een beetje gemengde sla meegenomen en eet dit als tussendoortje. Voor mijn lunch koop ik een Italiaanse bol met jonge kaas. ’s Avonds moet ik werken dus ik eet vroeg. Mijn avondeten bestaat uit tagliatelle met spinazie a la creme, gerookte zalm en feta. Na het werk eet ik nog een stukje pure chocolade. Ik heb één glas water met citroensap gedronken. Verder drink ik veel water en thee en twee kopjes koffie.

tagliatelle spinazie eetdagboek

Zaterdag
Ik moet vandaag de hele dag werken. Als ontbijt maak ik havermout met magere melk, honing en banaan. Tussendoor eet ik een stukje pure chocolade. Ik lunch met twee bruine bolletjes met kipfilet. ’s Avonds eet ik champignonsoep met bruin stokbrood uit de oven. Onder het genot van een goede film eet ik nog een handje Japanse mix. Ik heb veel thee en twee kopjes koffie gedronken.

Zondag
Eindelijk een dagje vrij! Ik ontbijt met croissantjes uit de oven en een kopje koffie. ’s Middags lunch ik bij de Bagels & Beans. Ik neem een sesam bagel met mozzarella, pesto, tomaat en pijnboonpitjes en een kleine cappuccino. Als tussendoortje neem ik twee mandarijnen. ’s Avonds eet ik vlinderpasta met bolognese saus. Na het eten neem ik nog een handje rozijnen en een stukje pure chocolade. Ook drink ik weer veel water en thee.

eetdagboek lunch bagels en beans

Fabiënne

Heeft de afgelopen jaren haar liefde voor schrijven ontdekt en houdt van creatief bezig zijn. Het liefst wil ze ooit de hele wereld rond reizen. Vindt het heerlijk om met een kop thee de nieuwste fashion- en beautytijdschriften door te bladeren. Kan nooit te veel beautyproducten hebben en test deze dan ook graag uit. Sinds kort eigenaar van de blog DutchFashionCafe.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>