Fabiënne’s eetdagboek: week 7

Hoi, ik ben Fabiënne en voor Feel Magazine heb ik mijn eetdagboek bijgehouden. Ik woon nog thuis dus ik heb niet altijd even veel invloed op wat er gegeten wordt. Gelukkig kookt mijn moeder erg gevarieerd. Zelf kook ik meestal één keer per week. Doordat ik studeer kan ik ’s middags niet zo uitgebreid eten. Ik probeer gezond te eten, maar dit is niet altijd even makkelijk. Heb je vragen of wil je een recept weten? Laat het mij weten!

Maandag
Havermoutpap vind ik het lekkerste ontbijt als ik snel weg moet. Maandagochtend maakte ik havermoutpap met gojibessen, lijnzaad en banaan. Voor de lunch eet ik twee meergranen crackers: 1 met kaas en 1 met kipfilet. Ook ben ik de laatste tijd gek op groene smoothies! Tussendoor maakte ik er nog een met spinazie en banaan. ’s Avonds at ik pasta met spinazie, zalm en cherrytomaatjes. Als snack neem ik na het eten nog twee stukjes pure chocolade. Over de gehele dag drink ik één groot glas met water en citroensap en verder nog twee flesjes water en wat thee.

Eetdagboek Fabienne verse pasta

Dinsdag
Ik ontbijt met twee meergranen crackers met philadelphia en kaas. Hier drink ik een groene smoothie van banaan, spinazie en lijnzaad bij. ’s Middags koop ik op school een broodje gezond met kaas, sla, komkommer, tomaat en ei. Zodra ik thuis ben maak ik nog een klein beetje havermoutpap met kokosvezels. ’s Avonds eet ik wraps met kip, paprika, ui, sla en komkommer. Ik heb over de gehele dag één kop koffie, één kop thee en verder veel water gedronken.

Eetdagboek Fabienne groene smoothie

Woensdag
Als ontbijt maak ik havermoutpap met appel en een klein beetje light pindakaas. Ik lunch met een bruin pistoletje met jonge kaas, hierbij maak ik een groene smoothie van spinazie, wortel en sinaasappel. ’s Middags besluit ik om havermoutkoekjes te maken, een lekker en gezond recept dat ik al eens eerder had gemaakt. Als avondeten eet ik aardappelpuree, vis uit de oven en witlof. Verder heb ik veel groene thee en water gedronken.

Eetdagboek Fabienne havermoutkoekjes

Donderdag
Ik begin de ochtend met een grote groene smoothie van spinazie, avocado, komkommer en banaan. Hierna zit ik voor een paar uur goed vol. ’s Middags ga ik lunchen bij Bagels & Beans. Ik neem een Toscaanse bagel met bieslook cream cheese, zongedroogde tomaatjes en tapenade. Hier drink ik een Chai Latte bij. ’s Avonds eet ik spaghetti bolognese. Als snack neem ik nog wat pure chocolade. Verder heb ik veel water en één kop koffie gedronken.

[one_half]Eetdagboek Fabienne bagel met pesto[/one_half]

[one_half_last]Eetdagboek Fabienne koffie[/one_half_last]

Vrijdag
Vandaag is het Valentijnsdag! Nadat ik lekker lang heb uitgeslapen, ontbijt ik met vriendlief. We bakken een eitje met kaas en eten dit op een bruine boterham. We hadden zin om iets te bakken, dus besloten we om ’s middags monchoutaart met kersen te maken. Als de taart klaar is, proberen we een stukje. En hij is goed gelukt! ’s Avonds eten we, heel ongezond, patat. Maar voor een keertje mag dat wel. Over de gehele dag heb ik veel water gedronken.

Eetdagboek Fabienne monchoutaart maken

Zaterdag
Vandaag moet ik werken, dus ik ontbijt snel met havermoutpap met gojibessen en banaan. ’s Middags eet ik drie bolletjes, twee met kipfilet en één met kip-kerrie salade. Tussendoor eet ik wat pure chocolade die ik van mijn oom heb gekregen. Eenmaal thuis na een lange werkdag bestaat het avondeten uit wokgroente met garnalen en noedels. Op mijn werk drink ik altijd de hele dag door thee.

Zondag
’s Ochtends ontbijt ik met drie mini croissantjes met jonge kaas en ham. Voor de lunch maak ik twee meergranen crackers met avocado en kipfilet. Tussendoor drink ik nog een groene smoothie van spinazie en kiwi. We besluiten een stukje te gaan wandelen en ergens warme chocolademelk te drinken. ’s Avonds maken mijn vriend en ik zelf pizza. Verder drink ik weer veel water en thee.

Eetdagboek Fabienne warme chocolademelk

Fabiënne

Heeft de afgelopen jaren haar liefde voor schrijven ontdekt en houdt van creatief bezig zijn. Het liefst wil ze ooit de hele wereld rond reizen. Vindt het heerlijk om met een kop thee de nieuwste fashion- en beautytijdschriften door te bladeren. Kan nooit te veel beautyproducten hebben en test deze dan ook graag uit. Sinds kort eigenaar van de blog DutchFashionCafe.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>