Fabiënne’s eetdagboek: week 3

Hoi, ik ben Fabiënne en voor Feel Magazine heb ik mijn eetdagboek bijgehouden. Ik woon nog thuis dus ik heb niet altijd even veel invloed op wat er gegeten wordt. Gelukkig kookt mijn moeder erg gevarieerd. Zelf kook ik meestal één keer per week. Doordat ik studeer kan ik ’s middags niet zo uitgebreid eten. Ik probeer gezond te eten, maar dit is niet altijd even makkelijk. Heb je vragen of wil je een recept weten? Laat het mij weten!

Maandag
Ik heb deze week geen school gehad, omdat ik volgende week tentamens heb. Mijn ontbijt bestaat uit twee beschuitjes, één met pindakaas en één met jonge kaas en een smoothie van banaan, havermout en melk. Als lunch maak ik een tosti met kipfilet, kaas, pesto en rucola, hierbij drink ik een kopje amandelthee. Tussendoor eet ik nog twee mandarijnen. ’s Avonds ga ik uiteten bij een heerlijk sushirestaurant. Verder drink ik over de gehele dag veel water.

sushi eetdagboek fabienne

Dinsdag
Ik ontbijt met havermoutpap waar ik wat honing aan toevoeg. Als lunch neem ik twee meergranen boterhammen, één met pindakaas en één met kipfilet. Tussendoor maak ik een smoothie van banaan, appel en melk. ’s Avonds maakt mijn vader andijviestamppot met kip uit de oven. Na het eten neem ik nog twee mandarijnen als snack. Over de gehele dag heb ik veel water en een aantal koppen thee gedronken.

andijvie stamppot eetdagboek fabienne

Woensdag
’s Ochtends maak ik havermoutpap met plakjes banaan en pindakaas. Als lunch eet ik twee speltbroodjes die ik kocht bij Bakker Bart, deze beleg ik met tonijn. Tussendoor eet ik een bakje yoghurt met rozijnen en amandelen. Mijn moeder probeert ’s avonds eens iets nieuws uit. Ze maakte tagliatelle met dunne strookjes courgette en wortel, erg lekker! Als snack neem ik na het eten nog een handje rozijnen. Ik heb de hele dag veel thee gedronken, omdat ik het erg koud had.

havermout eetdagboek fabienne

Donderdag
Ik ontbijt met nog een overgebleven speltbroodje van Bakker Bart. Deze beleg ik met jonge kaas. ’s Middag lunch ik met mijn vriend bij Bagels & Beans, ik neem een meergranen bagel met beenham. Tussendoor maak ik een smoothie van banaan, mandarijn en sojamelk. ’s Avonds eet ik boerenkool met spekjes. Als snack neem ik daarna nog twee mandarijnen. Ik drink over de gehele dag veel water.

bagels en beans eetdagboek fabienne

Vrijdag
Voor het ontbijt maak ik havermoutpap, hier prak ik een banaan doorheen. Als lunch ga ik vandaag voor een kom tomatensoep, hierbij eet ik een meergranen boterham met kipfilet. Tussendoor maak ik een salade met appel en walnoten. ’s Avonds eet ik bij mijn vriend, we maken wraps met kip, guacamole, sla en tomaat. Na het eten neem ik nog twee stukjes pure chocola. Ik drink over de gehele dag veel water en thee. 

wraps eetdagboek fabienne

Zaterdag
Op zaterdag moet ik werken, dus eet ik vaak wat minder dan normaal. Ik ontbijt met havermoutpap waaraan ik wat rozijnen en walnoten toevoeg. Op mijn werk eet ik ’s middags twee pistoletjes, één met kip-pesto salade en één met tonijn. Tussendoor eet ik nog een stukje chocola die de buren (Jamin) komen brengen. Na het werk eet ik ’s avonds chili con carne, wat ik eigenlijk helemaal niet lust. Als snack neem ik nog een bakje yoghurt met wat stukjes appel en druiven. Verder drink ik over de gehele dag een paar koppen thee.

Zondag
Ik heb tot laat uitgeslapen, dus mijn ontbijt is eigenlijk een lunch. Ik maak een bruin pistoletje met tomatenpesto, jonge kaas en kipfilet. Deze doe ik voor een paar minuten in de over, zodat de kaas een beetje smelt. Tussendoor maak ik een smoothie van havermout, banaan, appel en yoghurt. ’s Avonds halen mijn ouders eten bij Yami Yami, een afhaalrestaurant die wokmaaltijden maakt. Ik neem udon noodels met kip teriyaki, sojabonen, kleine maiskolfjes, wortel, paprika en chinese kool. Ik drink over de gehele dag veel water en thee.

pistoletje met kaas eetdagboek fabienne

Fabiënne

Heeft de afgelopen jaren haar liefde voor schrijven ontdekt en houdt van creatief bezig zijn. Het liefst wil ze ooit de hele wereld rond reizen. Vindt het heerlijk om met een kop thee de nieuwste fashion- en beautytijdschriften door te bladeren. Kan nooit te veel beautyproducten hebben en test deze dan ook graag uit. Sinds kort eigenaar van de blog DutchFashionCafe.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>