Emma’s eetdagboek

Een aantal weken geleden heb ik voor het eerst een eetdagboek voor Feel bijgehouden. Ik probeer, vooral de laatste tijd, zo bewust en gezond mogelijk te eten om iedere dag de nodige vitaminen binnen te krijgen. Maar natuurlijk heb ook ík af en toe een ‘cheat-momentje’. Kijk mee!

Maandag
Vandaag zit ik al om 8 uur in de trein, dus heb ik thuis even snel wat ontbeten. Omdat ik ’s ochtends zo vroeg nooit veel trek heb, neem ik één beschuitje met avocado en cherrytomaatjes. In de trein naar school eet ik nog een banaan. Tussendoor neem ik een Snelle Jelle ontbijtkoek. Ik lunch op school met een volkoren bol met tonijnsalade. Als ik rond half 4 weer thuis ben, maak ik een heerlijke smoothie met rood fruit, een beetje yoghurt, kokoswater en een paar stukjes banaan. Tijd om te sporten! Als ik weer thuiskom, staat het avondeten al op tafel: aardappeltjes, spinazie en een stukje gestoofd runderlapje. ’s Avonds eet ik een mandarijn. Ik drink over de gehele dag veel water met citroen.

Emma's eetdagboek | Feel Magazine

Dinsdag
Héérlijk: vandaag heb ik vrij. Nadat ik heb uitgeslapen tot een uurtje of 10, eet ik rond 11 uur een laat ontbijt/vroege lunch van 2 bruine broodjes met kipfilet, cherrytomaatjes en een beetje peper. Daarbij drink ik een smoothie van banaan, rood fruit, een beetje Optimel limoen, moerbeien en kokosrasp. ’s Middags neem ik een bakje yoghurt met cruesli met rozijnen. Het avondeten bestaat uit spaghetti met onder andere verse (gedroogde) tomaatjes, mozzarella, basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en bosuitjes. ’s Avonds ga ik dansen, daarna eet ik nog een paar stukjes chocolade.

Emma's eetdagboek | Feel Magazine

 

Woensdag
Vandaag heb ik om half 10 ’s ochtends rijles. Gisteravond heeft mijn lieve zus een paar door haar gebakken, gezonde ontbijtmuffins uit het Powerfood boek van Rens Kroes gebracht. Daarvan smikkel ik er één voor mijn rijles op, jammie! Rond half 1 neem ik een bananen-ei pannenkoek. ’s Middags ga ik naar school en eet ik de 2 bruine broodjes met kaas en rucola op die ik mee heb genomen. Tussendoor neem ik een appel. s’ Avonds eet ik andijviestamppot en later op de avond een dr. Oetker wolkentoetje.

Emma's eetdagboek | Feel Magazine

Donderdag
Deze dag ontbijt ik met een bakje yoghurt gevuld met mandarijntjes, muesli en wat blauwe bessen. Tussendoor eet ik een Eat Naturel reep. Ik lunch met wentelteefjes met een beetje basterdsuiker en een groot glas verse jus d’orange. s’ Middags (4 uur natuurlijk ;-)) eet ik een kopje tomaten Cup-a-Soup. Het avondeten maak ik samen met mijn moeder. Het is, als je het mij vraagt, de allerlekkerste pastasalade ooit! In deze pastasalade zit onder andere bosuitjes, gedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes, walnoten, een zelfgemaakt mosterdsausje, rucola, stukjes oude kaas en kip. Hier zit ik de hele avond van vol!

Emma's eetdagboek | Feel Magazine

Vrijdag
Vandaag ontbijt ik met halfvolle yoghurt met honing-siroop cruesli en een paar stukjes banaan. Daarbij drink ik een glas lauwwarm water met citroen. Tussendoor neem ik een cracker met kaas. Ik lunch met twee bruine broodjes met geitenkaas en rucolasla en een glas verse sinaasappelsap. ’s Middags neem ik een stukje gevulde speculaas. Het avondeten bestaat uit een lekkere salade met onder andere gebakken aardappeltjes, tomaatjes, pijnboompitjes, avocado, yoghurtdressing en een paar aardbeien. ’s Avonds neem ik nog een handje cashewnoten.

Emma's eetdagboek | Feel MagazineZaterdag
Vandaag begin ik de dag met twee crackers, waarvan eentje met appelstroop en de ander met avocado en jonge kaas. Tussendoor neem ik een banaan. Als lunch eet ik twee bruine broodjes met een gekookt eitje, tomaatjes en sla. Aan het einde van de middag eet ik een heerlijke peer en een stukje chocolade. Het avondeten is gebakken aardappeltjes, een lekker stukje zalm en broccoli.

Emma's eetdagboek | Feel Magazine

Zondag
Deze zondag slaap ik lekker uit en ontbijt ik laat met yoghurt met honingringetjes en een sesamcracker met seranoham. Als lunch eet ik een wrap met een beetje roomkaas, kipfilet, tomaat en basilicum. Tussendoor neem ik een paar ‘sourballs’, waarvan het recept afkomstig is uit het kookboek van Rens Kroes. Deze zijn zeker een aanrader! Het avondeten bestaat uit een heerlijke tomatensoep, gemaakt van verse tomaten met stokbrood. In de avond neem ik nog een, door mijn zus gemaakte, sourball! 

Emma's eetdagboek | Feel Magazine

Emma

Heeft een passie voor schrijven en volgt graag de laatste trends op het gebied van mode en beauty. Wordt heel blij van goede muziek, een leuk modeartikel, het zonnetje en een lange dag shoppen. Gaat al dansend en zingend het leven door.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>