Een mug cake maak je zo!

Binnen nu en vijf minuten een zelfgemaakt cakeje eten, kan dat? Ja, dat kan! Als je het niet gelooft, maak dan snel zelf een mug cake. Hieronder vertel ik hoe.

De mug cake, ook wel mok muffin, is een heerlijk eenpersoonscakeje die je supersnel klaarmaakt. Het idee: je gooit alle benodigdheden in een mok, roeit het goed door elkaar en plaatst het slechts anderhalve minuut in de magnetron. Laat je creatieve geest zijn werk doen door verschillende combinaties uit te proberen: vruchtjes, nootjes en chocolade etc. Gewoon even kijken wat je in de kast hebt staan! Dit is het basisrecept:

Een mug cake maak je zo! | Feel MagazineDit heb je nodig
1 ei
4 eetlepels suiker
1 theelepel vanillesuiker
3 theelepels yoghurt
6 eetlepels bloem
1⁄2 theelepel bakpoeder
30 gram boter

Zo maak je het
1. Laat de boter eerst goed smelten. Dit kan bijvoorbeeld in de magnetron.
2. Vervolgens gooi je alle ingrediënten één voor één in een mok. Doe dit wel in de juiste volgorde: ei, suiker, vanillesuiker, yoghurt, bloem, bakpoeder en als laatst de boter. Klop alles goed door elkaar. Dit kan met een kleine spatel, maar kan ook prima met een vork.
3. Als je geen klontjes meer ziet, kun je de mok voor een anderhalve minuut in de magnetron plaatsen. Het cakeje komt dan helemaal omhoog en is meteen eetbaar. Blijft de bovenkant zacht? Even geduld, het cakeje moet eventjes afkoelen.

Een mug cake maak je zo! | Feel MagazineVersieren
Zoals ik al zei, versieren kan op talloze manieren. Je kunt het cakeje bijvoorbeeld decoreren met fruit. Na het roeren leg je wat stukjes fruit op het beslag. Vervolgens laat je het gewoon ‘meebakken’ in de magnetron. Wanneer het cakeje klaar is, plak je nog wat extra stukjes fruit op de bovenkant van het cakeje. Dit kan met bijvoorbeeld met een dotje slagroom.

Ook met chocolade werkt een mug muffin super goed! Zo zag ik een recept met Nutella en cacaopoeder. De bovenkant van het cakeje kun je dan leuk versieren met chocoladestiften.

Het leukste aan een mug muffin is dus vooral het experimenteren. De muffin is namelijk snel klaar en veroorzaakt weinig troep in de keuken. Tijd genoeg voor uitprobeersels dus! Ik heb hier een foto van mijn eigen mug muffin geplaatst. Hoe ziet die van jou eruit?

Melissa

Van jongs af aan maakte Melissa haar eigen bladen en verhaaltjes. Inmiddels is ze een enthousiaste studente aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Lekker en veel eten is een grote passie die ze graag combineert met sport. Wanneer ze niet schrijft, eet, fotografeert of zingt, kun je haar tegenkomen met vriendinnen. Lekker op het terras of in de bioscoop.

2 Comments
  1. Wat leuk! Ik ga het vanavond meteen uitproberen. Mijn ouders komen langs, kan ik ze meteen als proefkonijn gebruiken ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>