Een lekkere, gezonde start met een Salad-in-a-Jar!

Vanochtend kreeg ik van Oil & Vinegar een persbericht in mijn inbox die ik jullie echt niet wil onthouden! Vanaf 25 januari verkopen ze dan namelijk handige potten waarmee je heel gemakkelijk een Salad-in-a-Jar maakt. We like!

Pasta salade in a jarOp internet kom je ze al een tijdje overal tegen: prachtig uitziende salades die je handig meeneemt in een potje. Bij Oil & Vinegar dachten ze: dat kunnen wij ook! Daarom introduceren ze de Salad-in-a-Jar. Een mooie, afsluitbare glazen pot met een inhoud van 1 liter. Precies goed voor een lekkere lunch voor 1 persoon. Als je de pot koopt, krijg je daarbij een aantal heerlijke recepten om de pot mee te vullen. Om te beginnen zijn er zes varianten saladerecepten: voor Classic Salad, Ceasar Salad, Salade Niçoise, Pasta Salad, Quinoa Salad en de Springtime Salad, die exclusief voor Salad-in-a-Jar is ontwikkeld door Angélique Schmeinck, een van de bekendste vrouwelijke sterrenkoks van Nederland.

Salad in a jarSalades-to-go
Aan het begin van het jaar willen de meeste mensen iets rustiger aan doen met koolhydraten en meer aandacht besteden aan een gezond voedingspatroon. Daarbij horen verse groenten, fruit en peulvruchten. Dit goede voornemen lukt dit jaar moeiteloos, want je maakt vanaf nu zelf dagelijks een gezonde salade om mee te nemen naar het werk, naar de sportschool of op reis. Je kunt de salades-to-go makkelijk de avond van tevoren klaarmaken en in de koelkast zetten om de volgende dag eenvoudig mee te nemen.

De laagjes
Maar hoe maak je zo’n salade nou eigenlijk? Snuffel in de koelkast, kijk wat je aan groentes, ei, kaas of vlees in huis hebt en kies er peulvruchten of quinoa bij of wat seizoensfruit; alles waarmee je een salade kunt samenstellen. Maak dan de dressing en doe die als eerste in de pot. Daarmee zorg je ervoor dat de overige ingrediënten niet vochtig worden. De tweede laag maak je met harde ingrediënten, zoals stevige granen of rauwkost, zodat deze de fijnere ingrediënten beschermt tegen week worden. Voeg als derde laag naar wens bijvoorbeeld fruit, kip, olijven, tonijn, tomaat, hardgekookt ei of avocado toe. Eindig met een laag sla en sluit de pot af met de deksel. Bewaar de afgesloten pot in de koelkast. Ben je toe aan de lunch, keer je Salad-in-a-Jar dan om boven een bord en enjoy!

Salad in a jar handleiding

Verkrijgbaarheid
Salade-in-a-Jar is vanaf 25 januari te verkrijgen. De exclusief voor Oil & Vinegar ontworpen glazen Pure Food Inside pot kost € 2,95, is vaatwasserbestendig en kan dus elke dag worden hergebruikt.

Wat doe jij in jouw Salad-in-a-Jar?

 

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>