Een kopje gezondheid

Dagelijks hebben we zo’n anderhalf tot twee liter vocht nodig. Dat drinken we natuurlijk het liefst op een verantwoorde manier. Dat kan met thee! De gedroogde bladeren van de theeplant Camellia Sinensis kunnen namelijk jouw gezondheid verbeteren en je van (bijna) al jouw kwaaltjes afhelpen. Een aantal theesoorten en hun helende eigenschappen op een rij!

Tijd voor tijm
Heb je last van je luchtwegen? Probeer dan eens tijmthee met een beetje honing erin. Tijm werkt als een natuurlijke antibioticum en helpt slijm oplossen.

Griepje?
Ligt je met griep op bed? Drink een kopje vlierbloesemthee en je gaat je al snel beter voelen. Vlierbloesem stimuleert het transpireren, waardoor je lichaam sneller van een griepje herstelt. Daarnaast werkt vlierbloesem ontstekingwerend.

Lekker slapen? Neem hopthee!
Als je slecht en onrustig slaapt, kan je hopthee proberen. Deze thee werkt ontspannend op de geest en het lichaam.

Kamille tegen kramp
Last van je buik? Neem een kopje kamillethee. Deze thee ontsmet, stimuleert de spijsvertering en helpt de krampen verminderen. Kamillethee helpt je ook van je tandpijn en spierpijn af te komen en helpt huidirritaties verminderen.

Algemene alleskunner
Heb je geen last van kwaaltjes, maar wil je wel een verantwoord kopje thee drinken? Citroenthee is goed voor de algemene gezondheid, want het is rijk aan vitamine C wat een krachtige antioxidant is. Pas op met een kopje citroenthee voor het slapen, want van vitamine C krijg je energie en kan je dus niet slapen.

Ga voor groen!
Groene thee is de Mercedes onder alle theesoorten. Deze thee helpt tegen een slechte adem, een slechte weerstand, acne, een hoog cholesterol en een hoge bloeddruk. En het mooiste van alles, dit is allemaal bewezen door wetenschappers!

In witte en zwarte thee zitten bioactieve stoffen, ook wel flavonoïden genoemd. Deze flavonoïden zouden de mens beschermen tegen kanker. Dit is nooit bewezen, maar proberen kan altijd! Zwarte thee vermindert daarnaast ook nog eens de kans op een beroerte en bloedklonten in de aders.

Tip! Het beste is natuurlijk om je thee zonder suiker te drinken. Kun je echt niet zonder een beetje zoet, ga dan voor honing of stevia.

Wat voor thee drink jij het liefst?

Carmen

Is dol op lekker eten, geld uitgeven, avondjes met vriendinnen en lazy sundays. Heeft een passie voor schrijven, fashion, health en reizen. Haar hart gaat sneller kloppen van een bounty island, Ryan Gosling en red velvet cake. Verslaafd aan tassen, series en alles met mango.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>