Een baan scoren met je smartphone?

We kunnen tegenwoordig bijna alles met onze smartphone. Het betalen van een parkeerkaartje, het bijhouden van je geconsumeerde calorieën, shoppen of tv kijken, de wereld ligt aan je voeten met je mobieltje in je hand. Maar hoe zit het eigenlijk met solliciteren? Is het gemakkelijk om een baan scoren met je smartphone?

Een baan zoeken gaat prima
Een baan zoeken met je mobieltje is geen enkel probleem. Of het nu gaat om de website van een uitzendbureau of een grote vacaturesite, bijna alle websites werken tegenwoordig ook uitstekend op je mobiel. Je kan dus prima allerlei sites afstruinen om je droombaan te vinden. Maar het daadwerkelijke solliciteren met je smartphone of tablet is een stuk lastiger.

Solliciteren met je smartphone | Feel Magazine

Solliciteren is een lastig verhaal
Waarom is het solliciteren met je mobiele telefoon zo problematisch? Ten eerste omdat veel sollicitatieformulieren niet optimaal of helemaal niet werken op een mobile device. Ten tweede omdat je bij bijna elke sollicitatie je cv moet uploaden. En dat is meestal een lastig verhaal met een mobieltje. Bijna iedereen die mobiel een baan vindt doet de sollicitatie uiteindelijk met een pc of een laptop.

Kortom, solliciteren met je smartphone lijkt nog iets voor de toekomst. Toch eigenlijk best gek in deze moderne tijd. In de meeste gevallen ben je dus nog aangewezen op de ouderwetse manier van solliciteren. Gelukkig zijn er ook sites die hun zaakjes wel goed op orde hebben. Het kan dus wel!

[divider]
Beeld: Dakiny

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>