Eat this! 5 superfoods voor een platte buik

Eten voor een plattere buik. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Toch kunnen deze etenswaren jouw buik een duwtje in de juiste richting geven!

Venkel
Waarschijnlijk staat deze eetlustremmende groente niet heel vaak op jouw menu. Jammer, want het is niet alleen een superlekkere groente, maar hij is ook nog eens heel goed voor je spijsvertering. Snel uitproberen? Recepten genoeg! Eet smakelijk!

Chiazaden Superzaden
Lijnzaad en Chiazaad staan regelmatig op het menu van health addicts. En dat is niet zonder reden. Deze superzaden bevatten gezonde omega-3 vetten en zitten barstensvol vezels. Ze zorgen niet alleen voor een plattere buik, maar ook voor gezondere hart- en bloedvaten, minder kans op diabetes en gaan het verouderingsproces tegen. Inslaan die handel! Maar wat doe je er mee? Wat dacht je van een heerlijke smoothie? Door de saladedressing? Of mix it up met een beetje yoghurt, kwark of havermout en wat vers fruit.

Amandelen
Verse noten als amandelen en walnoten mogen echt niet ontbreken in jouw dieet. Tuurlijk, er zit vet in, maar niet alle soorten vet zijn slecht voor je. De vetten in amandelen zorgen voor een stralende huid, mooi haar én een platte buik. Ze zitten vol eiwitten die je stofwisseling versnellen en zijn ook nog hartstikke voedzaam.

Coconut Kokos
Misschien denk je bij kokos eerst aan een tropisch eiland met hagelwitte stranden en niet direct aan eten. Toch is kokos een echt gezond voedingsmiddel. Zeker voor je buik. Het bevat veel vitamines en mineralen die je stofwisseling versnellen en je helpen met afvallen. Net als ik niet zo’n fan van de smaak? Probeer dan een kokosolie of kokosvet. Dit is te koop bij natuurwinkels of bij webwinkels als superfood.nl. Gebruik de kokosolie in plaats van olijfolie om in te bakken en braden.

Avocado
Avocado’s zitten bomvol gezonde vetten die de vetverbranding stimuleren. Ze zijn ook nog eens multifunctioneel. Doe ze bijvoorbeeld op een sandwich met kip en tomaat, door een salade of maak er guacamole van. En heb je een avocado over die niet goed meer is? Mix ‘m dan met wat honing, yoghurt en komkommer voor een heavenly gezichtsmaskertje.

Enjoy!

Heb jij ervaring met eten waar je buik zichtbaar plezier van heeft? Deel ze met mij! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe superfoods.

Foto: Alex Masters via Compfight

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>