De perfecte bos krullen: zo doe je dat!

Vrouwen met steil haar zijn vaak jaloers op vrouwen met een bos vol prachtige krullen. Terwijl vrouwen met krullen het heerlijk zouden vinden om eens op te staan en alleen even hun haar te hoeven borstelen. Hoe zorg je er nou voor dat je krullen ook echt prachtig vallen? De krullenbollen onder ons weten: dit is soms best een lastige opgave.

Niet iedereen is gezegend met een mooie bos krullen. Maar ook niet iedereen die wél krullen heeft, is hier blij mee. Krullend haar pluist snel en dat maakt het minder mooi. Maar daar kun je wat aan doen! Met een goede verzorging kun jij je lokken laten stralen. Deze tips helpen je op weg:

Stay away from the shampoo
Was je haar niet te vaak met shampoo. Om de dag is meer dan genoeg! Als je je haar wast, kun je het best koud water gebruiken dit zorgt ervoor dat je haar glanst en minder snel pluist.

Voeden
Gebruik na het wassen van je haar een voedende conditioner of een haarmasker. Deze verzorging laat je lokken weer glanzen. Wanneer je een haarmasker aanbrengt, is het belangrijk dat je haar droog is. Zo wordt het masker door je natte haren niet verdund en kan het optimaal zijn werk doen.

garnier krullen mousse
Géén borstel!
Laat je haar eerst een beetje aan de lucht drogen en kam het daarna voorzichtig met een kam of met je handen. Je kunt je haar beter niet borstelen, dan breekt je haar namelijk eerder af of beschadigt het. Borstel zeker je haar niet als het al droog is. Daar gaat het namelijk alleen maar erger van pluizen.

Krullenmousse
Gebruik na het kammen wat mousse speciaal voor krullen. Je hebt van Garnier bijvoorbeeld een mousse speciaal voor krullenbollen: Garnier Hydra Curls. Doe een klein toefje hiervan op je hand en verdeel dit over je haar. Gebruik vooral niet te veel mousse want dan wordt je haar weer vet. Mousse zorgt ervoor dat je extra volume krijgt en dat je haar wat minder droog is.

Gebruik een diffuser
Föhn je haar daarna droog met een diffuser. Als je je haar helemaal droog föhnt, kun je pluizig haar krijgen. Maar een diffuser voorkomt dit. Je zet de diffuser op je haar en draait er een beetje rondjes mee. Wat je ook kunt doen is voorover hangen en je haar als het naar beneden hangt föhnen. Terwijl je aan het föhnen bent, kun je je haar tegelijkertijd een beetje kneden.

Andrelon krullen mousseControl it!
Als je klaar bent met föhnen kun je er het beste een beetje crème in kneden om je krullen onder controle te houden. Twee pompjes hiervan is al meer dan voldoende. Je hebt bijvoorbeeld van Andrélon Perfecte krul crème. Deze crème zorgt ervoor dat je haar minder pluist en het zorgt voor een mooie glans. Een ander voordeel is dat deze crème ook nog eens heerlijk ruikt!

Dus voor hen die denken dat het makkelijk is om krullen te hebben: jullie hebben het goed mis! Toch mag je blij zijn met een bos krullen. Je bent in de ochtend misschien iets langer bezig met je haar maar dan heb je wel wat. Kortom: geniet van je krullen want ze zijn uniek!

[divider]
Beeld: mahnoorraja

Paulien

Tweedejaars studente Media, Informatie en Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam. Is dol op schrijven en vindt het vooral leuk om stukken over lifestyle, beauty en fashion te schrijven. Houdt ervan om met een regelmaat een goed feestje te pakken of naar een festival te gaan. Haar lievelingstijdschrift is de Cosmopolitan en haar grootste verslavingen zijn douchen en lekker eten en vooral heel veel lachen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>