De lekkerste warme chocolademelk: 5 heerlijke variaties

December en januari zijn de perfecte maanden om je filmcollectie uit te breiden of maar eens aan die populaire series te beginnen waar iedereen het altijd over heeft, zoals Breaking Bad en Suits bijvoorbeeld. Heerlijk relaxed op de bank, onder een dekentje en met een warme kop chocolademelk in je handen. Met deze vijf – soms wat opmerkelijke – variaties kun je die warme chocolademelk nog wat spannender maken!

De lekkerste warme chocolademelk: 5 heerlijke variaties | Feel MagazineOreo-koekjes
De Oreo-koekjes zijn toch wel erg geliefd voor het stiekeme snoepmoment. Dat is dan ook de perfecte reden om de koekjes te mixen met warme chocolademelk. Het enige wat je nodig hebt, zijn drie Oreo-koekjes en een blender. Voeg de gemalen koekjes toe aan je warme chocolademelk en top het af met wat suiker en slagroom. Daar bovenop kun je ook nog koekjes verkruimelen als garnering.

Munt
Munt behoort tot onze favoriet in het thee-assortiment. Maar wat blijkt? Chocolade en munt zijn een perfecte combinatie! Denk maar eens aan die chocolaatjes met zachte muntvulling. Deze heerlijke combinatie kun je op twee manieren maken: door de melk te verwarmen met een zakje muntthee erin, of door twee takjes verse munt in het glas te doen.

Lavendel
Een variant waar je waarschijnlijk niet meteen aan denkt bij warme chocolademelk. Verrassend genoeg blijkt dit een heerlijke en vooral frisse combinatie te zijn. Voeg tijdens het verwarmen van de melk wat lavendel toe en laat het op een laag pitje intrekken. Top het af met wat slagroom en wat chocoladesprinkels en genieten maar.

Kaneel & chilipoeder
Voor hen die van een ‘pittig’ drankje houden, is dit zeker een combinatie die je moet proberen. Naast melk en cacaopoeder voeg je ¼ theelepel kaneel, een halve theelepel ancho chilipoeder en een snufje zout toe. Meng dit alles in een pan, laat het op een laag vuurtje intrekken en wacht tot alles één geheel is. Top het af met wat marshmallows of slagroom.

Likeur
Er zijn verrassend veel combinaties die je kunt maken met likeur. Voor een munt en tequila variant voeg je een shot tequila en een shot pepermunt schnaps toe. Voor een hazelnoot variatie kun je een shot Frangelico likeur toevoegen en voor de liefhebbers nog een scheut cognac. Een favoriet is toch wel de combinatie met een scheut Baileys. Vergeet ook hierbij niet de marshmallows!

Recept
Dit heb je nodig voor een kop gewone warme chocolademelk:
250 ml melk
2-3 eetlepels cacaopoeder (een schepje meer is toegestaan!)
1 eetlepel suiker
Slagroom als garnering

Giet de melk in een pannetje en verwarm het op een laag pitje. Doe de cacaopoeder in de mok en voeg wat suiker toe voor de smaak. Wil je wat extra ingrediënten toevoegen? Voeg ze dan toe aan de melk die je aan het opwarmen bent. Wanneer de melk warm genoeg is, voeg je deze toe in de mok en roer je het geheel goed door. Gooi er een flinke toef slagroom op en een beetje cacaopoeder als garnering en voilà!

Beeld: Kieran Clarke & PersonalCreations.com

Michou

Als een echte dromer zit Michou bijna nooit stil en gaat ze altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze heeft een liefde voor lekker eten, haar vrienden en is een echte reisfreak. Tassen en schoenen heeft ze in overvloed en Pinterest is haar bron van inspiratie. Schrijven is altijd een redelijk verborgen passie geweest, al schreef ze vanaf jongs af aan al verhalen. Tijdens haar studie Media, Marketing & Publishing besloot ze dan ook om haar passie weer op te zoeken in de minor Schrijven en Redigeren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>