De lekkerste trend van dit moment: the cookie shot!

Nog niet zo heel lang geleden kwam ik iets fantastisch tegen op internet. Het heeft me een paar dagen gekost om uit te vogelen hoe ‘het’ nou heet, maar ik heb het gevonden. En natuurlijk moest ik deze ontdekking als eerst met jullie delen! Maar waar heb ik het nou over? ”Tromgeroffel”

the cookie shot met melkDominique Ansel, de knappe en charmante maker van de ‘Cronut,’ oftewel die heerlijke luchtige croissant-donut, heeft weer iets nieuws bedacht, genaamd: ‘The Cookie Shot.’

Stel je voor: een beker chocolat chip cookiedough, gevuld met vanille melk. Jammie! Er zijn vele verschillende manieren om de ‘The Cookie Shot’ te maken, maar wij houden het nu bij het originele recept wat Dominique Ansel ook in zijn bakkerij in New York gebruikt.

Recept ‘The Cookie Shot’:

Dit heb je nodig voor de ‘cookies’:
50 gram boter & boter om in te vetten
1/3 beker korrelige suiker
0,5 cup (licht) bruine suiker
1 grote eierdooier
2 theelepels vanille-extract
2 bekers gezeefde bloem
0,5 theelepel zout
1 beker mini chocolade chips

Dit heb je nodig voor de ‘cookie shots’:
Donkere smeltchocolade of één à twee pakjes chocolade smeltsnoepjes.
1 pak melk
1,5 theelepels vanille-extract

Zo maak je het
1. Verwarm de over voor op 175°C. Vet de vormpjes in van een popover pan. Heb je deze niet in huis, gebruik dan een muffinblik.
2. Meng in een grote kom de boter, bruine suiker en korrelige suiker, de eierdooier en het vanille-extract door elkaar. Blijf roeren totdat het één geheel is. Voeg daarna het bloem en zout toe, waarna je het opnieuw mixt tot één geheel. Daarna doe je de mini chocolade chips erbij en roer je het nog even door elkaar. Nu moet het deeg een beetje kruimelig zijn.
3. Doe het cookiedeeg in de vormpjes en zorg dat er voldoende deeg aan de zijkanten en de onderkant zit. Druk dit stevig aan met je handen, maar zorg er wel voor dat er een gat in het midden blijft. Laat het 20 tot 30 minuten rusten.
4. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten, tot ze net bruin beginnen te worden. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
5. Smelt de chocoladesnoepjes of verwarm de smeltchocolade, en giet de gesmolten chocolade in het gat van elk koekje. Laat het een minuutje zitten en giet vervolgens de overtollige chocolade terug in de pan. Zet de koekjes even in de koelkast om de chocolade goed hard te laten worden.
6. Meng de melk en vanille-extract en giet dat in het ‘putje’ bovenop de smeltchocolade van het koekje.

Serveren kan uitstekend als dessert, maar natuurlijk ook als tussendoortje op zondagmiddag of bij de paasbrunch!

Laat ons én andere Feel-fans weten wat je ervan vindt!

Bon appétit!

[divider]
Beeld: WeHeartIt

Merel

Ik houd me al een tijdje bezig met schrijven, eerst waren dat voornamelijk gedichten en verhalen, maar nu heb ik een nieuwe schrijfkant ontdekt: bloggen! Ik ben ook dol op fotograferen en zingen. Op YouTube kun je mijn liedjes tegenkomen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>