Het beste van onze hometowns: Roermond

Ook Nederland zit vol met leuke plekjes. En wie weten die hotspots beter te vinden dan de locals?! In deze serie vertellen de bloggers van Feel Magazine je daarom over hun hometown. Wat zijn de leukste winkels? De mooiste plekken? En waar moet je zijn voor lunch en diner? Vandaag vertelt Audrey over haar Roermond.

Midden in Limburg ligt mijn geboortestad: Roermond. Ik mag er dan nooit hebben gewoond, maar ben er wel vaak te vinden. Het is een gezellige stad met voor ieder wat wils. Of je nou van shoppen, architectuur (Pierre Cuypers, die onder andere het Rijksmuseum en Station Amsterdam Centraal ontwierp, is er geboren) of lekker eten houdt: in Roermond kun je je prima een dagje vermaken! Het is extra leuk om ergens in de komende maanden te gaan: van november tot begin januari is de stad extra sfeervol door de kerstverlichting.

hotspot Roermond - Munsterkerk

Shoppen
Ben je gek op merkkleding? Dan kun je in het Designer Outlet je slag slaan. Je vindt er onder andere winkels van Gucci, Prada en Dolce & Gabbana. Gaat je vriend mee? Hij kan zich vast wel vermaken bij een van de sportwinkels. Zelf slaag ik hier vrijwel nooit en dus duik ik liever het gezellige stadscentrum in. Als je auto bij het Designer Outlet staat (wat een aanrader is: het kost maar drie euro voor een hele dag!), loop je via de voetgangerstunnel binnen no time naar de Markt, waar je ook de kathedraal kunt bezichtigen. In de buurt van de Hamstraat en de Steenweg vind je vervolgens veel van de bekende winkelketens, aangevuld met leuke kleinere winkeltjes.

[one_half]hotspot Roermond - Hamstraat[/one_half]

[one_half_last]hotspot Roermond - Steenweg[/one_half_last]

Een van mijn favorieten is Babs (Graaf Gerardstraat 3). Hier vind je leuke accessoires voor een fijne prijs: sjaals kosten er standaard vijf euro en tassen koop je er voor een tientje. Wat ik ook echt moet noemen is de plek waar je heerlijke chocola kunt vinden: Rousseau (Bakkerstraat 12). Vooral de truffels zijn echt goddelijk!

hotspot Roermond - Babs

Lunch
Honger gekregen van al dat shoppen? Bij Doedels (Stationsplein 19) vind je de lekkerste broodjes. Doedels is echt een begrip in Roermond en daarom staat er rond lunchtijd vaak een rij. Toch de moeite waard om even te wachten: de broodjes zijn er lekker groot en ze worden rijkelijk belegd. Een nadeel is dat er weinig zitplaatsen zijn.

hotspot Roermond - Stationsplein

Als je zin hebt in een wat uitgebreidere lunch moet je bij Prinsheerlijck (Neerstraat 19) zijn. Ook hier krijg je flinke porties voorgezet; je bent tenslotte in het Bourgondische Limburg :)

Diner
Ook ’s avonds is er keuze genoeg in eettentjes. Een aanrader is Jill Murphy’s op Stationsplein 16. Later op de avond wordt het eetcafé trouwens getransformeerd in een Ierse pub. Hou je net als ik van schnitzels? Dan moet je echt gaan eten bij het Schnitzelparadies (Kazerneplein 2). Je waant je helemaal in Oostenrijk door de aankleding van het restaurant. En zelfs de cola drink je uit een bierpul!

Ben jij al eens in Roermond geweest? Wat zijn jouw tips?

[divider]
Beeld: Audrey Theunissen

Audrey

Blogger voor Feel Magazine. Dol op bakken en lekker eten. Houdt ook heel erg van schrijven en ligt graag in haar hangmat met een flinke stapel leesvoer.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>