De healthy bagel van Bagels & Beans

Onmiskenbaar één van mijn favoriete lunch/koffietentjes in Hilversum is de Bagels & Beans. Als ik met vriendinnen afspreek om even lekker bij te kletsen, wordt dat 9 van de 10 keer onder het genot van een heerlijke bagel en een cappuccino. De bagels waren al lekker, maar sinds kort is er bij een aantal vestigingen iets nieuws verkrijgbaar: een superhealthy bagel (& muffin) zonder tarwe!

Geïnspireerd op het boek De Voedselzandloper van Kris Verburgh, creëerde Bagels & Beans een bagel en een muffin die helemaal aan de ‘eisen’ van dit boek voldoen. De lekkernijen bevatten geen tarwe of meel, maar wel ruwe havermoutvlokken, noten, ontkiemde sojabonen, lijnzaad, bessen en vezels. Van zo’n bagel zit je dus wel even vol. De havermout en vezels zorgen er bovendien voor dat je hongergevoel ook langer wegblijft.

Bagels en Beans tarwe en meelvrije bagel

Je kunt de bagel gewoon combineren met alles op de menukaart. Ik probeerde het rookkippetje met avocado en pijnboompitten; heerlijk!

healthy bagel Bagels & Beans

De oathie bagel en muffin zijn niet in alle vestingen van Bagels & Beans te verkrijgen. Wil je ze uitproberen, ga dan naar Bagels & Beans Amsterdam Overtoom, Den Bosch, Deventer, Enschede, Hoorn, Leeuwarden, Heerlen, Amsterdam Van Baerlestraat, Sittard, Aken, Ede, Hilversum, alle vier de vestigingen in Den Haag, Amsterdamsestraatweg Utrecht of Biltstraat Utrecht.

Ken je het boek De Voedselzandloper nog niet? Het is een echte aanrader voor iedereen die gezonder wil leven en bewust bezig is met voeding.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>