De fijnste playlists voor tijdens je workout

Als je muziek luistert tijdens het sporten, gaat het allemaal gewoon wat makkelijker. Ken je dat gevoel? Nou het is onderzocht en het blijkt ook echt zo te zijn! Muziek leidt ons af tijdens het sporten en zorgt er voor dat we een klein beetje vergeten dat we moe zijn, zodat we onszelf iets harder kunnen pushen. Met fijne tunes zijn we zelfs tot 15% effectiever aan het trainen, blijkt uit het onderzoek. Hup muziek aan en gaan!

muziek luisteren tijdens het sportenGelukkig hoef jij je zelf niet bezig te houden met het samenstellen van die playlists. Op Spotify hebben anderen dat allang voor je gedaan. Wij maken het wel heel makkelijk door de allerleukste hier voor je op een rij te zetten.

Spotify’s workout playlist
Spotify heeft zelf een workout-playlist uitgebracht die ze regelmatig updaten. Er staan, as we speak, 124 totaal verschillende nummers in. Er staan er dus ook vast wel een aantal tussen die jou motiveren.
O.a. met Avicii, Carly Rea Jepsen & The Lumineers

The ultimate make you sweat workout playlist
Push jezelf net wat verder met deze playlist vol opzwepende popmuziek. Er zit voor meer dan vier uur aan luisterplezier in deze lijst, dus geen excuses en gaan!
O.a. met Ke$ha, Bruno Mars, David Guetta & Katy Perry

Feel the workout!
We konden niet achterblijven en maakten onze eigen playlist met perfecte sportmuziek. Een fijne mix van oude en nieuwe hits, nummers met een hoog BPM (beats per minute) en ook wat rustigere cooldown nummers.
O.a. met The Naked and Famous, One Republic, Ellie Goulding & Alicia Keys
Ipod muziek luisteren
Dance it out!
Hou je van dansen? Dan is dit dé playlist voor jou! Hij bevat heerlijke nummers waarbij je gewoon echt niet stil kunt blijven staan. Deze playlist krijgt mij altijd van de bank. Gegarandeerd!
O.a. met Lady Gaga, Calvin Harris, Selena Gomez & Icona pop

Yoga Workout Music
De meeste playlists zijn geschikt voor alle sporten, maar voor yoga kun je toch beter andere muziek gebruiken. Deze playlist staat vol met relaxende tunes voor tijdens de downward dog en de warrior pose.

De ultieme hardloop playlist
Hardlopen zonder muziek… Zijn er mensen die dat doen? Ik heb tijdens het hardlopen m’n muziek nog harder nodig dan tijdens m’n ‘gewone’ workout. Waarom? Omdat ik me ga vervelen en dan alleen nog maar kan denken aan hoe zwaar het wel niet is. Deze playlist voor tijdens het hardlopen is dan ook meer dan welkom!
O.a. met: Gavin DeGraw, Fall Out Boy, Rihanna & The Killers

Welke muziek motiveert jou om nét even een tandje harder te gaan?

[divider]
Beeld: We Heart It

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>