Comfortabel eten met Jamie’s Comfort Food

Als er een nieuw boek van Jamie Oliver uitkomt, sta ik altijd te popelen om het in mijn handen te krijgen. Naast de overheerlijke recepten, staan zijn boeken namelijk bekend om de fantastische foto’s. Dus ik was maar wat blij toen Jamie’s nieuwste boek Jamie’s Comfort Food in de schappen lag!

Comfortabel eten met Jamie's Comfort Food | Feel MagazineOké, ik moet toegeven dat ik een enorm zwak heb voor deze man. Met alles wat hij doet (denk: tv-shows, boeken, restaurants, projecten op scholen) komt hij zo enorm vriendelijk en toegankelijk over. Zijn passie voor koken en eten spat er gewoon van af! Als echte foodie kan ik niets anders dan enorm veel bewondering voor deze man hebben.

Goed. Terug naar waar het over gaat: zijn nieuwste boek Jamie’s Comfort Food. Met zo’n titel wek je een bepaalde verwachting. Ik denk gelijk aan een lekkere, luie zondagmiddag met vrienden of familie terwijl we genieten van heerlijke maaltijden. Gerechten van vroeger of juist simpele treats die je smaakpapillen laten ontploffen. Bij het doorbladeren van het boek, ontdek ik dat mijn verwachtingen grotendeels kloppen. Grappig is dat het boek begint met een verhaaltje over dat comfort voor iedereen iets anders betekent. Over de juiste recepten op de juiste momenten. En daarmee slaat hij al meteen de spijker op zijn kop!

Good mood food
Het meer dan 400 pagina’s tellende boek zit vol good mood food. Oftewel: gerechten waar je een glimlach van op je gezicht krijgt. Jamie’s favorieten van toen hij nog een kleine Jamie was, recepten die nostalgie oproepen en gewoon regelrechte klassiekers die je simpelweg een keer móet proberen: het zit allemaal in dit boek.

Hallo guilty pleasures!
Zoals we inmiddels van Jamie gewend zijn, gebruikt hij pure ingrediënten die zijn gerechten smaak en kleur geven en vaak ook nog eens heel gezond zijn. Ik zeg vaak, want lang niet alle recepten in dit boek zijn diet-friendly. Maar als ik bij het hoofdstuk vol guilty pleasures ben aangekomen, wil ik meteen de keuken in duiken. Hallo amazing kaastosti, perfecte pizza, aubergine-parmigianasandwich en eggs benedict!

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die dol is op koken met mooie ingrediënten. Het voldoet niet aan welk dieet dan ook (hoewel wel bij alle recepten netjes het aantal calorieën vermeld staat), maar gaat gewoon uit van de gedachte dat eten puur en eerlijk moet zijn. Een mooie aanvulling voor op de boekenplank in de keuken!

Jamie’s Comfort Food is een uitgave van Kosmos Uitgevers en is vanaf nu te koop voor € 29,99.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>