Carmens eetdagboek: week 9

Hoi, ik ben Carmen en ook ik heb deze week een eetdagboek bijgehouden. Ik vind het heerlijk om lekker te koken of buiten de deur te eten. Ik vind het belangrijk om bewust bezig te zijn met eten en te weten wat voor effect etenswaren op je lichaam hebben. Ondanks dat ben ik een echte levensgenieter en sla ik een chocolaatje of ander (eigenlijk ongezond) lekkernijtje zeker niet af.

Maandag
Vandaag ben ik vroeg uit de veren omdat ik moet werken. Ik begin de dag met magere yoghurt, Eat Natural muesli met amandelen en abrikozen, gojibessen en wat chiazaadjes. Rond een uurtje of 11 neem ik een banaan. Als lunch eet ik een een krentenbol en een mango. Aangezien ik bij een chocolaterie werk, eet ik in de middag twee pure chocoladeflikken met noten en cranberries. Als ik thuiskom, maak ik Chili Sin Carne uit het Voedselzandloper kookboek. ’s Avonds eet ik nog een stukje komkommer.

Carmens eetdagboek ontbijt met muesli

Dinsdag
Vandaag ben ik vrij, dus ik ontbijt uitgebreid met een pistoletje met een gekookt eitje en avocado. Ook drink ik een glas lauwwarm water met citroensap. Tussen de middag maak ik een omelet met kaas, cherrytomaten, rode ui, sesamzaadjes, chiazaadjes, en takjes rozemarijn en tijm. ’s Middags eet ik nog een kiwi en een stukje chocola met hazelnoten. ’s Avonds halen we eten bij de Vietnamees. Ik eet een Chinese loempia en bami met gerookt varkensvlees.

Carmens eetdagboek omelet

Woensdag
Vandaag heb ik een sollicitatiegesprek, dus veel eetlust heb ik niet. Ik ontbijt met een smoothie van banaan, blauwe bessen, frambozen, havermout en gojibessen. Rond één uur eet ik nog een broodje met kipfilet en een banaan. In de avond maak ik kabeljauwfilet met verse kruiden, bladspinazie en cherrytomaatjes uit de oven. ’s Avonds bij de thee neem ik nog een (neger)zoen.

Carmens eetdagboek vis

Donderdag
Vandaag ontbijt ik met banaan-ei pannenkoekjes. Tot de lunch zit ik nog vol en drink alleen een paar kopjes groene thee. Tussen de middag eet ik een krentenbol met een schaaltje zelfgemaakte ‘appelmoes’. Snijd appeltjes in stukjes, doe een laagje water in een steelpannetje, laat het koken en zorg dat het water in de appeltjes trekt; genieten! ’s Avonds eet ik bij Vapiano en eet ik overheerlijke carpaccio en deel ik een pizza.

[one_half]Carmens eetdagboek zelfgemaakte appelmoes[/one_half]

[one_half_last]Carmens eetdagboek carpaccio[/one_half_last]

Vrijdag
Ik ontbijt met een schaaltje magere yoghurt met blauwe bessen en frambozen. Daarbij drink ik aardbei/caja sap. Tussen de middag haal ik een Italiaanse bol met kaas, salami, chorizo, rauwkost en groene pepertjes. Rond een uurtje of vier maak ik een salade van avocado, bosui, koriander, pijnboompitten en rode peper. ’s Avonds eet ik pasta pesto met champignons, kip, spekjes en ui. In de avond eet ik bij een vriendinnetje een tompouce. 

Carmens eetdagboek ontbijt met vruchten

Zaterdag
Als ontbijt eet ik een broodje kipfilet en avocado. Rond 11 uur eet ik een bakje magere yoghurt met stukjes ananas. Ik moest werken vandaag, dus weer heb ik een paar chocolaatjes gesnoept. Als lunch eet in drie wentelteefjes met een beetje suiker en kaneel. Als diner maak ik lasagne met winterpeen, bleekselderij, rozemarijn, ui en rode wijn daarin. ’s Avonds ga ik een drankje doen met vriendinnen en eet ik twee bitterballen.

Carmens eetdagboek wentelteefjes

Zondag
Vandaag ontbijt ik met een broodje met een gekookt ei en avocado. Aangezien ik laat ontbijt, eet ik de rest van de middag alleen wat stukjes ananas. In de middag drink ik een pot detox thee. Als avondeten maak ik een salade van eikenbladslamelange, tomaat, avocado, walnoten, rode ui, paddenstoeltjes en kipfilet met sesamzaadjes.

Carmens eetdagboek salade

Carmen

Is dol op lekker eten, geld uitgeven, avondjes met vriendinnen en lazy sundays. Heeft een passie voor schrijven, fashion, health en reizen. Haar hart gaat sneller kloppen van een bounty island, Ryan Gosling en red velvet cake. Verslaafd aan tassen, series en alles met mango.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>