Britte’s eetdagboek: week 8

Het is weer tijd voor mijn eetdagboekje! Ik probeer zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Ook sport ik heel erg veel, daarom zal mijn voedingspatroon misschien niet voor iedereen geschikt zijn. Heb je een vraag over mijn weekmenu of wil je een receptje weten? Let me know!

Maandag
Ik ben sinds kort bezig met foodprepping. Dit houdt in dat ik op zondag al veel maaltijden klaarmaak voor de hele week. Hierdoor ben ik hopelijk nog minder geneigd om af en toe naar een snelle, maar slechte snack te grijpen. Ik begin de week dan ook met een ontbijtje dat ik gister al heb klaargemaakt: chiazaadpudding met een halve appel, blauwe bessen en een handje gemengde noten. Van die maaltijd zit ik behoorlijk lang vol. Ik neem rond een uurtje of elf alleen een halve Nakd reep. De lunch bestaat vandaag uit leftover speltboekweitpannenkoekjes van gisteren. Ik neem er één met pindakaas en drie met banaan en een beetje honing. ’s Middags neem ik de andere helft van mijn Nakd bar. Het diner is een heerlijke salade met couscous, abrikoos en kip.

Eetdagboek Britte week 8 chiazaadpudding

Dinsdag
6 balletjes met hazelnotenpindakaas en havermout zijn vandaag mijn ontbijt. Daarnaast neem ik op het station nog een extra sterke cappuccino van de kiosk. Tussendoor eet ik een 9bar met lijnzaad. De lunch bestaat vandaag uit een salade uit een potje met quinoa, gerookte kip, geitenkaas, zongedroogde tomaten, komkommer en rucola met een beetje muhammara als dressing. Heerlijk! Later op de middag nog twee mandarijnen en twee dropjes. ’s Avonds heb ik niet zoveel honger. Ik neem een meergranen wrap met kipfilet, rucola en pesto.

Eetdagboek Britte week 8 hazelnootpindakaas balletjes

Woensdag
Ik begin vandaag met een fruitige quinoa met kokosmelk. Verder heb ik er appel, banaan en wat rood fruit aan toegevoegd. Ik werk vandaag thuis en neem rond een uurtje of tien een cappuccino en een biologische granenkoek. Als lunch neem ik twee meergranenwraps met pindakaas en banaan. Tussendoor een handje ongebrande noten. ’s Avonds eet ik pasta met veel groenten, gehakt en wat hennepzaad. Na het sporten neem ik een Activia yoghurtje.

Eetdagboek Britte week 8 quinoa ontbijt

Donderdag
Ik neem vandaag weer eens een groene smoothie als ontbijt. Ik kies voor spinazie, banaan, amandelmelk en rood fruit met wat macapoeder en lijnzaad. Na twee uur sporten rammelt mijn buik behoorlijk, ik neem 2 BelVita biscuits. Niet veel later is het tijd voor de lunch. Vandaag staan er 3 roggebroodjes met zuivelspread en rookvlees op het menu. ’s Middags ga ik naar de markt waar ik lekkere verse noten koop. Ook wat chocoladenoten kan ik niet weerstaan. Eenmaal thuis neem ik een handje. Het diner is een restje van de pasta van gisteren met wat extra zongedroogde tomaatjes. Na een uurtje sporten neem ik nog wat ongezoete gedroogde mango.

Eetdagboek Britte week 8 pasta

Vrijdag
Na een smoothie-break van een paar weken heb ik de groene smoothies weer helemaal herontdekt. Vandaag zit er boerenkool, amandelmelk, mango, aardbei, pindakaas, macapoeder en lijnzaad in. Midden op de ochtend neem ik een halve Love-Choc reep. Ik lunch vandaag met 4 kleine speltbroodjes. Twee met humous en twee met pindakaas. ’s Middags werk ik een zakje worteltjes naar binnen en neem ik de andere helft van de Love-Choc reep. ’s Avonds heb ik geen zin om te koken, dus warm ik een soepje op. Daarnaast neem ik een bagel met humous en wat olijven. Later op de avond snack ik nog met wat ongezoete, gedroogde mango en banaan.

Eetdagboek Britte week 8 bagel en soep

Zaterdag
Op zaterdag sport ik veel, dus neem ik de tijd om goed te ontbijten. Ik kies voor twee plakken rozijnenspeltbrood met boter en één plakje speltbrood met hazelnootpindakaas. Na het sporten neem ik een kopje koffie en een stukje extra pure chocolade. Mijn lunch bestaat vandaag uit een kaascroissantje en een grote krentenbol. ’s Avonds ga ik schaatsen in het Olympisch Stadion in Amsterdam! Voordat ik ga, eet ik nog snel een maaltijdsalade met geitenkaas en appel. Eenmaal in Amsterdam aangekomen nemen we na een paar rondjes schaatsen een warme chocolademelk met slagroom. Onderweg terug naar huis kunnen we wel wat extra energie gebruiken en delen we een pakje BelVita biscuits.

Zondag
Een dagje lekker ontspannen! Er staat niet veel op de planning vandaag, dus ik slaap lekker uit. Ik ontbijt met twee speltcrackers met hazelnootpindakaas en één speltbroodje met gewone pindakaas. Later op de ochtend neem ik een kop koffie. De lunch bestaat vandaag uit een geroosterde krentenbol met boter en een speltcracker met pindakaas. ’s Middags duik ik de keuken in om een paar maaltijden voor de komende week voor te bereiden. Ondertussen snack ik hier en daar wat. Het diner is een andijvie-broodschotel uit de oven: absoluut heerlijk! ’s Avonds neem ik nog een dadel.

Eetdagboek Britte week 8 andijvie broodschotel

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>