Britte’s eetdagboek: week 2

Het is weer tijd voor mijn eetdagboekje! Ik probeer zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Ook sport ik heel erg veel, daarom zal mijn voedingspatroon misschien niet voor iedereen geschikt zijn. Heb je een vraag over mijn weekmenu of wil je een receptje weten? Let me know!

Maandag
Ik begin iedere dag met een omega-3 pil en een arganolie capsule voor mijn huid en haar. Ook neem ik elke ochtend een glas heet water met citroen. Mijn ontbijt is vandaag een groene smoothie van sojamelk, spinazie, banaan, rood fruit, tarwegraspoeder, macapoeder en lijnzaad. Daarvan zit ik de hele ochtend vol. ’s Middags ga ik voor twee speltcrackers met pindakaas met nootjes en 2 dadels. Tussendoor neem ik nog een handje gemengde noten en een stukje chocola (99%). Het diner bestaat vandaag uit volkorenpasta met een saus van gehakt, paprika, tomaat en zongedroogde tomaatjes. Ook strooi ik nog wat hennepzaad over de pasta. ’s Avonds na het sporten neem ik nog 2 dadels.

Dinsdag
Zoals elke ochtend neem ik mijn voedingsupplementen en een glas heet water met citroen. Ik maak bijna altijd twee porties van een groene smoothie, dus ook vandaag ontbijt ik weer met een gezondheidsbommetje. Later op de ochtend neem ik een stukje van een dadel-amandelreep. De lunch bestaat uit een omelet van 2 eieren met kastanjechampignons en geitenkaas en een stukje zelfgemaakt brood. ’s Middags neem ik een paar mandarijnen. Het diner is een restje van gister: volkoren pasta met gehakt, paprika, tomaat, zongedroogde tomaatjes en hennepzaad. ’s Avonds ga ik naar een vriendin. Ik maak zelf tortillachips van een volkoren wrap en neem een paar stukjes met rode dipsaus. Ook neem ik wat stukjes pitabrood met humous.

omelet kastanjechampignons_opt

Woensdag
Vandaag een dagje richting het strand. Lekker uitwaaien. Ik begin weer met de voedingssupplementen en een kop heet water met citroen. Vervolgens weer een groene smoothie. Dit keer met sojamelk, spinazie, banaan, mango, macapoeder en lijnzaad. Daarna springen we in de auto en gaan we onderweg naar Scheveningen. Eenmaal daar aangekomen neem ik een berry delight bar van Nakd. We lunchen gezellig op de boulevard. Ik neem een croque monsieur met een salade. Daarna nog een warme chocolademelk met slagroom. Als ik weer thuis ben neem ik nog twee mandarijnen. ’s Avonds hebben we geen zin om te koken en bestellen we heerlijke sushi.

Lunchen scheveningen

Donderdag
Na mijn standaard voedingssupplementen en kopje heet water met citroen neem ik een groene smoothie. Later op de ochtend neem ik twee stukjes Lovechock mulberry/vanilla. Na een half uurtje goed trainen heb ik zin in havermout-pindakaasballetjes! Gelukkig heb ik alle ingrediënten in huis, dus een paar van die balletjes zijn mijn lunch van vandaag. Later deze dag neem ik nog 2 dadels, een handje noten en nog twee stukjes Lovechock. Ik moet onverwacht alleen eten, dus ik maak tosti’s. Eén met geitenkaas en honing en één met kipfilet, geitenkaas en zongedroogde tomaten. Na het sporten neem ik nog een stukje pure chocolade (99%) en 2 mandarijnen.

tosti geitenkaas

Vrijdag
Weer mijn vaste supplementen en heet water met citroen. Vandaag kies ik voor een groene smoothie met sojamelk, spinazie, banaan, appel, macapoeder, lijnzaad en pindakaas. Later op de ochtend een mandarijn en een halve reep met dadel, amadelen, rozijnen, cashewnoten en kaneel. Vrijdag, visdag! Ik lunch met twee volkoren boterhammen met smeerbare geitenkaas en zalm en een muesli cracker met een plakje geitenkaas. ’s Middags neem ik nog een mandarijn en de andere helft van mijn reep. Het diner bestaat uit een paar stukjes quiche met mediterrane groente en een broodstengel met humous. ’s Avonds snack ik met een bakje Japanse ballenmix.

groene smoothie

Zaterdag
Natuurlijk weer de supplementen en een kopje heet water met citroen. Vervolgens neem ik een volkoren boterham met pindakaas en cacao nibs en een roggebroodje met roomkaas en runderrookvlees. Daarna ga ik sporten en vergeet ik mijn tussendoortje. Als ik na ruim drie uur thuiskom, heb ik dus best trek. Ik neem een groene smoothie met sojamelk, spinazie, banaan, appel, macapoeder, lijnzaad en pindakaas en een roggebroodje met roomkaas en runderrookvlees. Later op de middag neem ik nog twee dadels, een mandarijn en een meergranen eierkoek. ’s Avonds probeer ik eens iets nieuws: een pizza met een bodem van quinoa en aardappel. En dat is heerlijk!

quinoa pizza

Zondag
Niets is lekkerder dan de geur van versgebakken brood in de ochtend. Na mijn dagelijkse voedingssupplementen en kopje heet water met citroen besluit ik een tosti te maken van het verse brood. Ik doe er sour cream, banaan en frambozen op. Een superlekkere combinatie. ’s Middags lunch ik met twee boterhammen met pindakaas en komkommer. ’s Avonds komt mijn vader eten, dus kook ik wat uitgebreider. De avondmaaltijd is risotto met kastanjechampignons en rode wijn. Als dessert maak ik no bake cheesecake met bosbessen!

tosti met banaan en framboos

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>