De workout trend van dit moment: bootcamp!

De vakantie is nu écht voorbij. De regen wint het van de zon en de zomerjurkjes maken plaats voor mijn super zachte bontgiletje. En ja, elk nadeel heeft zijn voordeel! Die kilootjes van het goede leven kan ik nu een stuk beter verbergen! Want de vakantie heeft mijn dijen niet echt heel veel goed gedaan (laten we het daar maar bij houden…).

bootcamp op het strandElk jaar roep ik het weer: ‘Aankomende zomer ben ik degene met die killerbody!’. Maar hoe graag ik het ook wil, discipline voor een wekelijks bezoek aan de sportschool heb ik niet. Mijn record staat nu op 6 fitnessbezoeken in een half jaar tijd (it’s a shame, maar fitness vind ik gewoon zo saai!). En ook hardlopen is voor mij geen optie meer. Na 10 minuten hardlopen stop ik bij het restaurantje in het bos (die ligt heel toevallig op de route), om mij daar aan een bakkie cappuccino te vergrijpen. Nobody’s watching!

Maar wat dan wel?
Op aanraden van een vriendin heb ik mij gewaagd aan de hype van nu: BOOTCAMP. En gelukkig is dit niet alleen in de zomer, ook in de winter gaat het gewoon door! Na wat verhalen en het zien van fitnessfoto’s op Instagram, kende mijn motivatie geen grenzen meer! Ik MOET aan de slag!

Iemand die mij drilt als ik na pak ‘m beet 5 minuten al niet meer ‘kan’ en trainen met een groep is precies wat ik nodig heb! En het gemak van een voedingsschema op aanvraag is ook totaal geen overbodige luxe, al zeg ik het zelf.

De eerste ervaring
Vorige week heb ik mij dan ook voor het eerst gewaagd aan een bootcamp. Ik woon naast een natuurgebied dus de bootcamp-training was gewoon bij mij om de hoek! En wauw, ik heb nog nooit zo hard getraind! De vele lunges, squats en jumping jacks zorgen nu voor aardige booty-spierpijn en lopen gaat moeizaam. Maar wat was het gaaf! De aandacht van de trainer en de motivatie van de groep maakt deze workout super om te doen (en vol te houden!). Ik heb mij gelijk weer ingeschreven voor de training van donderdagavond. Nu hopen dat ik de volgende zomer dan eindelijk over die killerbody beschik…

Wil je ook trainen in de buitenlucht met een personal trainer die jou bezig houdt? Dan is bootcamp ook zeker iets voor jou! Kijk bijvoorbeeld eens bij www.bootcampclub.nl of er trainingen zijn bij jou in de buurt. Niet het geval? Gelukkig zijn er nog meer clubs die bootcamps organiseren!

[divider]
Beeld: WeHeartIt

Lieke

Blogger voor Feel Magazine. Gek op Amsterdam, verslaafd aan schoenen en altijd bezig met het restylen van haar kleine maar fijne appartementje. Verder studeert ze Redactie en Mediaproductie op de HvA en droomt ze van een leven in New York.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>