Bio-oil: wonderolie of niet?

Bio-oil is naar mijn idee inmiddels uitgegroeid tot de wonderolie… Een olie die helpt tegen littekens, huidstriemen, pigmentvlekken, verouderende huid en een uitgedroogde huid! Bio-oil heeft aardig wat prijzen gewonnen en is een van de best verkopende huidverzorgingsproducten tegen littekens en huidstriemen.

Als schoonheidsspecialiste heb geleerd altijd kritisch naar producten te kijken en niet direct af te gaan op wat een verpakking of reclame belooft. Daarom heb ik Bio-oil eens onder de loep genomen.

Ingrediënten
Van een aantal ingrediënten word ik zelf niet echt blij. Zo bevat Bio-oil onder andere minerale olie, parfum en BHT. Ik zal ook uitleggen waarom ik niet blij word van deze ingrediënten. Minerale oliën zijn een bijproduct van petroleum. Het omhult je huid met een plastic-achtig laagje, waardoor het de poriën verstopt. Daarnaast vertraagt het de huidfunctie en de celstofwisseling, wat juist resulteert in vroegtijdige veroudering. Parfum heeft geen functionele toevoeging in cosmetica, sommige mensen vinden het fijn als een product een lekker geurtje heeft. Maar een parfum dat je lekker vindt, gebruik je waarschijnlijk ook nog apart. Dus waarom zou je het toevoegen aan een product als Bio-oil? Ten slotte het ingrediënt BHT. BHT staat voor ButylHydroxyTolueen. Het fungeert als conserveringsmiddel om een product een langere houdbaarheidsdatum te geven. BHT geeft heel vaak een irriterende werking rondom de ogen en in sommige gevallen zelfs aan de hele huid.

De naam Bio-oil begrijp ik overigens niet zo goed, want het product is niet echt biologisch…

Bio-oil review

Zelf ben ik dan ook niet echt enthousiast over het product. Wil je huidstriemen tegen gaan of iets doen aan een uitgedroogde huid? Mijn advies; ga voor een natuurlijke olie zoals een amandel- of jojoba-olie. Die voedt je huid een stuk meer.

Marischa

Marischa is een 27-jarige beauty, health & wellness addict. Ze is afgestudeerd schoonheidsspecialiste, afslankcoach en wellnesstherapeute. Ze heeft een aantal leuke beautyafdelingen opgezet en begeleidt nu mensen in haar eigen afslankstudio in Arnhem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>