Bianca’s eetdagboek: week 1

Hoi allemaal! Mijn naam is Bianca en voor Feel Magazine houd ik mijn eetdagboek bij. Ik ben een enorme liefhebber van eten, ik ga vaak uit eten en vind het heerlijk om zelf te koken. Ook vind ik het leuk en belangrijk gezond te eten omdat ik me dan veel beter voel. Ik sport ook veel en let daarom extra op mijn voeding. Heb je vragen of wil je een receptje weten? Stel ze gerust!

Maandag
Tussen de feestdagen door probeer ik gezond te eten en te sporten. Sowieso ontbijt ik nog steeds elke dag met havermout met daarin fruit, zaden en superfoods. Daarbij drink ik witte of groene thee. Na een uurtje begin ik aan een run. Ik doe voor het eerst 10 kilometer! Als ik terugkom drink ik een grote smoothie met kakifruit, andijvie en appel. Ik moet snel naar mijn werk, dus neem ik een salade mee met quinoa, gegrilde paprika, aubergine, olijven, geitenkaas en sla. Verder eet ik tussendoor een appel, twee mandarijnen maar ook twee kerstkoeken met chocola en drink ik thee. ’s Avonds is het tijd voor noedels met Chinese kool,  kip, cashewnootjes, sesamzaad en koriander. Later op de avond eet ik stoofpeertjes met vanille-ijs.

Groene smoothie

Dinsdag
Oudjaarsdag! Nadat ik havermout en thee heb gegeten ga ik naar bodypump en yoga. De bodypump was pittig voor mijn armen! Daarna doe ik boodschappen en drink ik vast van het verse sap dat ik koop. Thuis eet ik een spelttosti met pesto, geitenkaas, tomaat en rucola. Tussendoor eet ik pompoensoep met geitenkaas en twee rijstwafels. Ook neem ik ongebrande noten en gedroogde abrikozen. ’s Avonds eet ik vooral kaasjes, toastjes en drink ik wijn. Ook eet ik veel te veel koek en chocola. Geen echt avond eten. Op oudjaarsnacht drink ik veel wijn. Voor het slapen om half zeven drink ik kokoswater, verse vruchtensap en eet ik een appel.

Kaasplankje

Woensdag
Vandaag is een brakdag. Rond een uur of elf eet ik havermout op bed. Ik drink thee en vruchtensap. Rond een uur of een neem ik twee speltbroodjes. Eén met brie en gekookt ei, de ander met pindakaas en chocoladehagelslag. Tussendoor eet ik poffertjes met chocoladesaus en het avondeten bestaat uit risotto met asperge, snijbonen en een stuk zalm erbij. ’s Avonds eet ik weer chocola. Vanaf morgen eet ik weer gezond!

Donderdag
Naast mijn bed heb ik een glas water met limoensap neergezet. Ik neem havermoutpap met hazelnootmelk, banaan, kaneel, zaden en zwarte chocolade. Ook drink ik thee. Als het eten gezakt is loop ik 5 kilometer waarna ik een smoothie neem. Later neem ik rode quinoa met wat sla, komkommer, tomaat en forel. Op mijn werk eet ik een appel en twee mandarijnen. Voor het diner eet ik een beetje speltpasta met feta en gedroogde tomaatjes, daarna eet ik twee scholletjes. Na het eten eet ik nog twee peren en een mandarijn.

havermoutpap met chocola en moerbei

Vrijdag
In mijn havermout doe ik deze ochtend banaan, peer en chocola en drink ik thee. Tussendoor eet ik twee kleine banaan-ei pannenkoekjes en ik bewaar er één voor morgen. Met de lunch eet ik twee speltbroodjes; één met pesto en kaas en één met kokosvet als boter en een plakje kaas. Tussendoor neem ik ongebrande nootjes en worteltjes. Ik sport van vier tot half acht en neem tussendoor mandarijnen. Ik eet bij vriendinnen, we nemen pasta met kip, paprika en tomatensaus. Daarbij mozzarella en twee wijntjes.

Zaterdag
Nadat ik havermout met kiwi en bijenpollen heb gegeten, neem ik thee en wat nootjes. Als lunch neem ik biologische pompoensoep en een salade met rode biet en geitenkaas. ’s Avonds eet ik bulgur met kruiden, gegrilde paprika, een klein beetje rundergehakt en yoghurt-munt saus. ’s Avonds neem ik nog drie mandarijnen.

salade rodebiet geitenkaas

Zondag
Ik heb me verslapen! Gelukkig had ik al een bakje met havermout en quinoa klaargezet. Ik eet ‘m voor de helft op. Op mijn werk ik een Eat-natural reep met cranberry en pure chocolade. Verder neem ik een appel, mandarijn en eet ik het laatste banaan-ei pannenkoekje met hüttenkäse. Hierna ren ik tien kilometer. Daarna drink ik water, en neem een smoothie met andijvie en cranberry. ’s Middags neem ik nog een bakje havermout met kiwi. Als avondeten eet ik salade met zoete aardappel en aubergine uit de oven.

Bianca

Student toerisme & management, freelance ondernemer, fotografe, blogger, foodie en liefhebber van reizen, natuur, sporten & dieren. Sport vijf keer in de week, drie keer in de turnhal en doet daarnaast aan hardlopen. Houd van luxe uit eten gaan en koken maar is ook een healthfreak en is altijd op zoek naar lekkere gezonde receptjes! Op biancakramer.blogspot.nl blogt ze over reizen en eten. Kijk voor foto's op haar website www.kramerphotography.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>