Als je haar maar goed zit: 3 simpele & snelle haarstijlen

Heb jij ook wel eens dagen dat je geen tijd of zin hebt om je haar te doen? Van die dagen waarop je de snoozeknop van de wekker al vier keer hebt ingedrukt om vervolgens toch maar met moeite je bed uit te rollen. Het liefst ga je met fabulous haar de deur uit, maar ’s ochtends ga je toch echt voor die paar minuten extra slapen… Lees snel verder voor hippe en makkelijke haarstijlen!

Haarstijl 1: Fishtail braid
De fishtail braid, ook wel visgraatvlecht genoemd, is deze winter heel hot en heeft een bijzonder effect ten opzichte van de gewone vlecht. Op diverse manieren kan deze speciale vlecht je haar trendy maken: een rechte vlecht, een zijvlecht of als finishing touch in opgestoken haar. De visgraatvlecht staat extra mooi als het haar verschillende kleurtinten heeft. Het ziet er ingewikkeld uit, maar zodra je de techniek in de vingers hebt, lukt het je razendsnel.

fishtail braid STAP 1
Borstel je haar goed door en zorg dat het vrij is van klitten. Verdeel het daarna in twee gelijke delen vanaf het midden van je hoofd.

STAP 2
Je kunt zelf beslissen aan welke kant van het haar je begint, maar voor nu beginnen we aan de linkerkant. Pak met je pink en ringvinger een klein gedeelte van het haar, ongeveer twee centimeter, van de achterkant aan de linkerzijde. Breng deze pluk over de linkerzijde heen en houd hem met je rechterhand vast.

STAP 3
Nu is het begin van jouw visgraatvlecht gemaakt. Pak vervolgens een pluk haar, weer ongeveer twee centimeter, van de achterkant aan de rechterzijde van het haar. Deze pluk breng je, net zoals bij de andere kant, over de rechterkant heen. Houd deze pluk met de linkerhand vast. Zorg ervoor dat je beide plukken vast hebt en strak aantrekt, zodat ze niet losschieten.

STAP 4
Herhaal de bovengenoemde stappen tot er geen haar meer over is om te vlechten. Je kunt natuurlijk ook kiezen om je haar tot de helft te vlechten en er dan al een elastiekje omheen te doen. Hoe dikker de plukken, des te sneller je klaar bent met vlechten. Voor een prachtig effect zijn dunne plukken, van ongeveer twee centimeter per pluk, aan te raden.

Finishing touch
Om met jouw creatie nog een extra wauw-effect te creëren, kun je de vlecht met je handen iets losser maken. Dit geeft je visgraatvlecht een casual en nonchalante look. Ook kun je ervoor kiezen om een hippe bandana haarband of bloemenhaarband om je hoofd te knopen.

Wil je de techniek van de visgraatvlecht ook op beeld zien? Bekijk dan deze tutorial van Lauren Conrad!

Haarstijl 2: Donutknot
De donutknot is al een jaar of twee heel populair, maar op iedere gelegenheid nog steeds erg hot. De knot heeft een sophisticated en chique uitstraling. Hoog op het hoofd, midden op het hoofd of laag in de nek: het kan allemaal. Binnen ongeveer vijf minuten kun jij zo’n fabulous knot maken. De benodigdheden voor de donutknot zijn: een haardonut, twee elastiekjes en een paar schuifspeldjes. Er zijn meerdere technieken om een donutknot te maken, maar nu beschrijf ik de makkelijkste.

donut in je haarSTAP 1
Koop een haardonut in een winkel bij jou in de buurt. Voor het mooiste resultaat koop je een haardonut met ongeveer dezelfde kleur als je eigen haar: er zijn blonde, bruine en zwarte haardonuts. De H&M verkoopt haar donuts bijvoorbeeld voor €3,95.

STAP  2
Borstel je haar en doe het in een hoge of lage staart. Dit ligt aan jouw voorkeur voor de hoogte van de donutknot.

STAP 3
Zorg dat je de haardonut bij de hand hebt, want nu hebben we hem nodig. Haal je staart door de donut en hang daarna met je hoofd naar voren. Verspreid je staart ondersteboven om de donut heen en zorg dat de gehele donut bedekt is met je eigen haar.

STAP 4
Houd met de ene hand de knot vast en wikkel met de andere hand een elastiekje om de donut, zodat hij goed op zijn plek blijft.

STAP 5
Het overige haar kun je met de schuifspeldjes rond de donutknot vastmaken. Dit kan op een aantal manieren, zoals in een vlecht (op de foto) of gedraaid.

Finishing touch
Nu de donutknot klaar is kun je er voor kiezen om een mooie bloemenhaarband in te doen. Ook kun je een bloemenelastiek om de donutknot heen wikkelen. Met deze knot steel jij de show.

Wil je de techniek van de donutknot ook op beeld zien? Bekijk dan deze tutorial van Jocelyn Marie.

Haarstijl 3: Classy staart
Deze classy staart is binnen twee minuten klaar, maar ziet er totaal gestyled uit. Het maakt niet uit of jouw haar gekruld of stijl is: het staat altijd mooi. Alles wat je nodig hebt om deze staart zelf te maken, is één enkel elastiekje.

classy staartSTAP 1
Borstel je haar en maak een hoge paardenstaart.

STAP 2
Maak met je handen een ‘gat’ in het haar boven het elastiek. Klap daarna je staart door het gat heen, zodat het elastiekje niet meer te zien is.

Finishing touch
De staart is nu eigenlijk al klaar, maar je kunt hem nog wat losser maken met je handen. Heb je nog tijd over? Krul de losse plukken aan de voorkant van je haar voor een perfecte look.

En vergeet ’s ochtends niet te denken aan de quote van de Amerikaanse stijlicoon Iris Apfel:
If your hair is done properly and you’re wearing good shoes, you can get away with anything!

Beeld: Emma van Egmond

Emma

Heeft een passie voor schrijven en volgt graag de laatste trends op het gebied van mode en beauty. Wordt heel blij van goede muziek, een leuk modeartikel, het zonnetje en een lange dag shoppen. Gaat al dansend en zingend het leven door.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>