8 beautymythes ontrafeld

Beautymythes. Er doen er behoorlijk wat de ronde op internet. Maar wat is nou waar? En welke beautytips kun je beter aan je laars lappen? Wij onderzochten acht hardnekkige beautymythes. 

1. Scheren zorgt ervoor dat de haartjes donkerder en dikker terugkomen
Niet waar – Heeft iemand je ooit verteld dat je je benen beter niet kunt scheren omdat je haartjes alleen maar donkerder en dikker terugkomen? Deze veelgehoorde beautymythe is godzijdank niet waar. Het lijkt misschien zo, omdat je haartjes het dikste zijn bij de wortel. Scheer je het bovenste stukje er af, wordt die wortel zichtbaar en lijkt het alsof je haar dikker en donkerder terugkomt. Maar laat je je haar vervolgens weer langer groeien, heeft het gewoon dezelfde dikte en kleur als daarvoor.

2. Je hebt alleen SPF nodig als het zonnig is
Niet waar – Gebruik een crème met SPF het hele jaar door, niet alleen in de zomer. Ook in de herfst en wintermaanden hebben de UV-stralen wel degelijk effect op je huid. Zeker als er sneeuw ligt, kan een extra likje zonnebrandcrème geen kwaad. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een dagcrème met SPF.

Beautymythes ontrafeld3. Als je regelmatig naar de kapper gaat, groeit je haar sneller
Niet waar – Dat je haar sneller zou groeien als je elke maand een bezoekje breng aan de kapper, is een fabeltje. Je haar heeft namelijk een vaste groeicyclus. Die versnelt niet als je vaker naar de kapper gaat. Hoe snel of langzaam je haar groeit heeft vooral met je leefstijl te maken.

4. Een vette huid heeft geen hydratatie nodig
Niet waar – Heb je een vette huid, dan is dat nog geen reden om je huid niet voldoende te hydrateren! Elke huid heeft vocht nodig om gezond te blijven, misschien zelfs nog wel meer dan wanneer je een normale huidconditie zou hebben. Je kunt dan beter wel producten op basis van olie vermijden en kiezen voor crèmes en reinigingsproducten op basis van water.

5. Dode puntjes kun je weg krijgen door de juiste shampoo
Niet waar – De enige manier waarop je dode puntjes kunt laten verdwijnen, is door ze te laten afknippen bij de kapper. Zodra je puntjes eenmaal dood zijn, is er geen verzorgingsproduct dat ze weer tot leven kan wekken. Je kunt dode punten wel vermijden als je lokken nog stralend en gezond zijn.

6. Haal de haartjes boven je wenkbrauwen nooit weg tijdens het epileren
Niet waar – Een van de hardnekkigste geruchten in beautyland, is dat je de haartjes boven je wenkbrauwen niet zou mogen weghalen tijdens het epileren. Gelukkig is dit slechts een mythe, en kun je die lelijke haartjes gerust meenemen tijdens het epileren. Doe het wel rustig aan en hou het bij een paar haartjes, de vorm van je wenkbrauwen wordt namelijk heel erg bepaald door de haartjes aan de bovenkant.

7. Als je een grijze haar uittrekt, komen er drie voor terug
Niet waar – Je ontdekt je eerste grijze haar! Quelle horreur! Het liefst zou je ‘m er uit trekken, maar dan herinner je je dat als je één grijze haar uittrekt, je er drie voor terugkrijgt… Gelukkig is deze veelgehoorde mythe niet waar. In elk haarzakje kan namelijk maar één haar zitten, welke kleur dan ook. Trek je één haar uit, kan er dus maar één haar teruggroeien uit dat ene haarzakje.

8. Anti-rimpelcrèmes werken niet
Niet waar – Veel vrouwen geloven niet dat smeren met een anti-rimpelcrème ook echt werkt om die lijntjes tegen te gaan. Dat geldt misschien voor de crèmes die tientallen jaren geleden op de markt kwamen, maar vandaag de dag zijn de anti-rimpelformules zo ver ontwikkeld, dat ze wel degelijk effect hebben.

[divider]
Beeld: Helga Weber

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>