7 oefeningen die je lichaam transformeren

Als je sport, krijg je een strakker lijf. Toch? Nope, vergeet het maar! De ene oefening is de andere niet en er komt ook een stuk motivatie, doorzettingsvermogen én natuurlijk gezond eten bij kijken. Het begint wel met de juiste oefeningen, daarom heb ik zeven exercises voor je verzameld die de potentie hebben om je lichaam te transformeren!

Wees niet bang, je hebt geen zware gewichten of lastige apparaten nodig. Deze oefeningen zijn effectief en helpen je calorieën te verbranden terwijl je je lichaam sterker maakt.

1. Squats
Sorry, ladies! Misschien heb je een hardgrondige hekel aan de squat, maar het is een oefening die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje. Met één squat train je heel veel verschillende spiergroepen. Natuurlijk je billen en je benen, maar ook je buik. Maar het leuke aan de squat is dat je er heel veel mee kunt varieren. Afhankelijk van wat je wilt bereiken. Wil je je conditie trainen? Dan doe je jump squats. Wil je ook je armen meepakken? Dan kun je een paar dumbells in je handen houden. Behoefte aan een schema? Doe onze 31-day squat challenge!

7 oefeningen die je lichaam transformeren | Feel Magazine

2. Touwtje springen
Wanneer heb je voor het laatst je springtouw gezien? Waarschijnlijk toen je een jaar of tien was. Ga maar eens snuffelen tussen je oude spullen, want een beetje touwtje springen is een ideale workout (vandaar ook dat het zo populair is onder Victoria’s Secret Angels). Er is geen enkele oefening waarbij je zoveel calorieën per minuut verbrandt en het is heel goed voor je conditie. Oh ja, ben je toch op zolder, haal daar dan ook even je oude hoelahoep vandaan. Nog zo’n stiekeme caloriekiller!

3. Push-ups
Nog zo’n oefening waar veel vrouwen van gruwelen en daarom maar vermijden. Zonde! Want het is een heel effectieve oefening voor de spieren in je bovenlichaam (en nee, dat betekent niet dat je armen groter worden dan die van je vriend). De push-up kan zwaar zijn, maar je zult zien dat als je volhoudt, je snel resultaat boekt. Je kunt ook op je knieën beginnen. Het is bij push-ups wel heel belangrijk dat je je rug recht houdt en je buikspieren aanspant, anders kan je last krijgen van je rug. Vraag eventueel of iemand wil kijken of je de oefening goed uitvoert.

7 oefeningen die je lichaam transformeren

 

4. Lunges
Trust me ladies: lunges zijn zwaar! Maar ook supergoed voor je benen en billen en daarom één van mijn favoriete oefeningen. Net als bij push-ups, is het belangrijk om de oefening goed uit te voeren. Anders haal je niet het maximale uit je lichaam en dat is zonde. Zorg dat je je schouders boven je heupen houdt en je achterste been goed buigt (in een hoek van 90 graden) als je naar beneden gaat. Enne, vergeet je bilspieren niet aan te spannen ;)

5. Zwemmen
Hoewel de zomer bijna voorbij is, kan je die bikini nog prima uit de kast trekken. Zwemmen is namelijk een super goede en effectieve workout. Naast dat je verschillende spiergroepen traint, heeft het ook een aantal andere gezondheidsvoordelen. Zo verlaagt het je bloeddruk, wordt je hart er sterker door en verbetert het je uithoudingsvermogen. En het is nog leuk ook!

7 oefeningen die je lichaam transformeren | Feel Magazine

6. Hardlopen
Dat hardlopen gezond is voor lichaam en geest, wist je waarschijnlijk wel. Het helpt je omgaan met stress, verbetert de gezondheid van je hart, verkleint het risico op een depressie en je verbrandt er onwijs veel calorieën mee. En hardlopen kun je altijd doen! Het enige wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen een een comfortabele outfit. Doe je het regelmatig dan zul je zien dat je conditie met sprongen vooruit gaat en je benen sterker worden.

7. Fietsen
Als er iets is dat wij vaak doen in Nederland, is het wel fietsen. Ben jij ook zo’n fietser, dan hoef je je over dit soort beweging geen zorgen te maken. Doe je vrij weinig op de fiets? Dan is het misschien een goed idee om ‘m iets vaker uit de schuur te halen. Je traint hiermee namelijk onder andere je benen en je rug. Afhankelijk van je tempo of de afstand die je fietst is het ook nog echt een workout te noemen!

En, viel het mee? Deze oefeningen zijn effectief en brengen je in shape als je ze regelmatig blijft doen. Wat voor workout doe jij het liefst?

Beeld: binkwilderhidden side, WeHeartIt

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>