7 beautyfoutjes: zo voorkom je ze

Vraag jij je ook wel eens af of je je beautyrituelen eigenlijk wel goed doet? Misschien herken je deze beautyfoutjes of kun je een vriendin advies geven. Feel zet een paar bekende en minder bekende beautyfouten voor je op een rijtje, plus tips hoe je ze kunt voorkomen!beautyfoutjes die je beter niet kunt maken

Geen heatprotecter gebruiken
Voordat je je haar gaat föhnen, stijlen of krullen moet je altijd een heatprotector gebruiken. Zorg er ook voor dat de föhn niet te heet staat en hou ‘m niet op één plaats, hierdoor voorkom je dat je haar uitdroogt. Je haar kan geshockeerd raken van al de hitte. Als je een heatprotector gebruikt, bespaar je je lokken dus die shock én je haar zit gewoon beter. Win-win!

Nat haar borstelen
Borstel jij je haar ook direct als je onder de douche vandaan komt? Ai! Het beste voor je haar is om te wachten tot het droog is. Nat haar is vatbaarder voor beschadiging. Als je nat haar borstelt kan je door een klit een paar haren laten uitrekken of splijten. Heb je toch haast? Gebruik een kam en géén borstel en probeer de klitten voorzichtig stuk voor stuk te ontklitten.

Nagels verkeerd vijlen
Nagels vijlen is gezonder dan ze te knippen, dit komt omdat je je nagels eerder kwaad kan doen met knippen. Vijl altijd in één richting en nooit heen en weer. Het beste is om vanaf de rand naar het midden van je nagel te vijlen. Gebruik een grove vijl om de nagels korter te maken en een fijne vijl om ze te onderhouden.

Meteen make-up gebruiken na het aanbrengen van je crème 
He, ik snap het! Iedereen heeft ’s ochtends haast. Maar wacht toch minstens 10 minuten met je make-up nadat je je crème hebt aangebracht. Zo kan de crème beter je huid intrekken. Je wilt toch niet dat je make-up samen met de crème je huid intrekt en je poriën verstopt?! Zorg wel dat je niet te dik je crème aanbrengt, anders moet je iets langer wachten. Probeer het zo in te plannen dat je tussendoor even iets anders gaat doen, zodat je crème goed kan intrekken: ontbijten, aankleden etc.

Make-up borstels niet wassen 
Je make-up borstels moet je minstens 1 keer per week schoonmaken. De bacteriën die op de borstels zitten, gaan echt niet uit zichzelf verdwijnen. Je zult ze moeten schoonmaken. Reinigen met heet water is niet genoeg, gebruik babyshampoo of speciale reinigingsmiddelen voor make-up borstels. Laat het een nachtje drogen en je kan er weer een week tegenaan. Dat is een stuk beter voor je huid, want al die bacteriën op de borstels kunnen voor puistjes zorgen.

De huid wassen voordat je je conditioner hebt aangebracht
Veel mensen weten niet dat dit fout is. Je gezicht wassen voordat je je haar hebt gewassen is wel degelijk een beautyfout die grote gevolgen kan hebben voor je huid. De meeste conditioners en shampoo’s bevatten namelijk veel porie-verstoppende stoffen. Die verstoppen je huid als je je gezicht en je lichaam niet meer wast nadat er een beetje conditioner op is gekomen. Was je gezicht en je lichaam dus altijd pas als je klaar bent met je haar.

Conditoner over je hele haar aanbrengen
De uiteindes van je haar zijn het kwetsbaarst. Wat veel mensen niet weten is dat conditioners eigenlijk bedoeld zijn voor de puntjes van je haar. De gezonde haren zijn juist de haren bij de wortels. Door de conditioner wordt je haar daar juist vet. Hierdoor kan het dus zo zijn dat je haren dichtbij je hoofdhuid vet zijn, en dat de uiteindes uitgedroogd zijn. Hou al je haar gezond en gebruik conditioner alleen in je puntjes.

[divider]
Beeld: Helga Weber

Francis

Vrolijke hiphopdanser, fashionfreak en foodjunkie die dol is op reizen. Haar grootste droom is om naar New York te gaan. Ze staat bekend om haar creatieve creaties. Benieuwd? Check dan haar blog: www.aestheticvixen.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>